ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Lovitura de teatru! Avocata Elodiei, Crina Radu, aparatoarea familiei Manole: „Am facut plangere impotriva rezolutiei procurorului Moldovan”

Avatar

Publicat

pe

E cât se poate de oficial! Prim-procurorul Parchetului Capitalei, magistratul criminalist Remus Budăi, a confirmat, în exclusivitate pentru “ring”, că avocata Elodiei, celebra şi bătăioasa maestră a barei Crina Marinela Radu, din Baroul Braşov, a trimis prin fax o plângere, în numele familiei Manole, împotriva rezoluţiei de NUP dată de procurorul Moldovan. Aşadar, cazul Mădălina este din nou… „OPEN CASE”.

Când nimeni nu se mai aştepta şi când toată lumea credea că dosarul “Fetei cu părul de foc” s-a închis definitiv după verdictul dat de acelaşi procuror Moldovan, lovitura de teatru a venit de unde nimeni nu se aştepta. Putem vorbi, fără doar şi poate, de o dublă răsturnare de situaţie în cazul “Mădălina Manole – moarte suspectă”. După despărţirea de avocatul Bărbuceanu, tatăl Mădălinei Manole a angajat-o, în taină, departe de ochii iscoditori ai presei de scandal, pe redutabila avocată din Braşov Crina Radu. Aşadar, avocata Elodiei a devenit apărătoarea familiei Manole, şi asta e şi oficial şi… senzaţional! Nu în ultimul rând, cel care se va ocupa de acest caz controversat este unul dintre cei mai titraţi procurori criminalişti români, magistratul Remus Budăi, şcolit la FBI, care, printre altele, se poate lăuda cu întoarcerea la 180 de grade a cazului Ţundrea, cea mai mare eroare judiciară postdecembristă. Fără îndoială, atât pentru Remus Budăi, cât şi pentru imaginea procuraturii din România, din ce în ce mai şifonată, putem vorbi de o mare provocare. Fără doar şi poate, poate fi provocarea anului şi chiar a carierei lui Remus Budăi, care are ocazia să stabilească definitiv şi fără dubii ADEVĂRUL despre moartea “Fetei cu părul de foc”. O moarte încă… SUSPECTĂ.Ion Manole, în căutarea avocatului ideal
De la verdictul de NUP dat de procurorul Moldovan, tatăl Mădălinei Manole nu a stat cu mâinile în sân. Cu răbdarea şi înţelepciunea date de durerea fără margini a pierderii fiicei sale, Ion Manole a dorit cu tot dinadinsul să găsească avocatul ideal, care să-l ajute să lupte pentru aflarea adevărului despre moartea încă suspectă a Mădălinei. Din profilul acestui “avocat ideal” (pentru Ion Manole) nu trebuia să lipsească primul amănunt: să fie o femeie! O femeie-avocat bătăioasă, care să mai fi câştigat procese asemănătoare şi care să dorească să caute adevărul şi… în piatră seacă. În taină, Ion Manole s-a gândit încă de la început la un nume pe care nu a dorit să-l divulge până nu a avut acordul celei în cauză. După ce “ring” a aflat de la Parchet, “misterioasa avocată”, altfel una dintre cele mai curajoase avocate din România, a confirmat, pentru ziarul nostru, că a preluat cazul “Mădălina Manole”. Cel puţin în ce priveşte latura penală.

“Plângerea am trimis-o prin fax”
Confirmându-ne că a trimis prin fax plângerea, doamna avocat Crina Radu ne-a declarat: “Plângerea am trimis-o prin fax de la cabinetul meu către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Am vrut să nu ieşim din termen şi m-am bazat pe rezoluţia procurorului (n.r. – rezoluţia de NUP, din data de 12.07.2012, dispusă de procurorul Tiberiu Moldovan) şi pe hotărârea instanţei (n.r. – hotărârea judecătoarei Manuela Mladin de la Tribunalul Bucureşti) care a cerut completarea anchetei. Voi face o revenire, cu anumite precizări, după ce voi vedea dosarul. Dar aveţi acordul meu şi puteţi să scrieţi că am făcut plângere împotriva rezoluţiei în cazul Mădălina Manole”.

Remus Budăi (prim-procuror): “Confirm că s-a depus plângerea şi i se va da curs”
Procurorul care l-a trimis în judecată pe adevăratul vinovat din cazul “Ţundrea”, răsturnând la 180 de grade cea mai mare eroare judiciară postdecembristă, magistratul criminalist Remus Budăi se va ocupa personal de cazul “Mădălina Manole – moarte suspectă”. Prin fişa postului, el trebuie să admită sau să respingă plângerea împotriva rezoluţiei dată de procurorul Moldovan şi, în caz de admitere, să dispună fie refacerea de către alt procuror a anchetei, fie să ia taurul de coarne şi să refacă el, sau sub coordonarea lui directă, această anchetă. De menţionat că până acum nu s-a putut implica direct întrucât ar fi putut fi acuzat de… antepronunţare. În exclusivitate pentru “ring”, procurorul Remus Budăi ne-a declarat (sec şi la obiect): “Confirm că s-a depus plângerea (n.r. – împotriva rezoluţiei semnate de procurorul Tiberiu Moldovan) căreia i se va da curs”.

Ion Manole: “Mă voi consulta cu doamna avocat – dorim să facem acuzaţia de crimă cu premeditare”
Iată ce spune Ion Manole acum, când cazul este, practic, pentru a patra oară… reîncărcat: “Aşa cum am mai spus şi am mai jurat pe mormântul fetei mele, eu nu mă voi opri şi nu voi avea linişte până când nu va ieşi la suprafaţă adevărul gol-goluţ despre moartea Mădălinei Manole. Acest adevăr, cum am mai spus, este intenţionat estompat de organele de anchetă, pentru că este imposibil să faci o anchetă aşa cum a făcut-o domnul procuror Moldovan. Sau, mai degrabă, aşa cum n-a făcut-o. (…) Pentru că, după părerea noastră, această anchetă a fost un comunicat al unei părţi a părţilor. Încolo, nu a fost niciun fel de anchetă. Am speranţa că domnul prim-procuror Budăi va dispune refacerea anchetei şi că noii anchetatori vor da dovadă de acestă dată de profesionalism. Sau, de ce nu, am speranţa că domnul prim-procuror, dacă poate, să se implice dânsul direct în anchetă. Eu am pregătit un memoriu pe care i-l voi duce personal. Atunci, poate, cu bune intenţii, se va face şi se vor lega toate firele care nu se leagă şi se va ajunge la cu totul alt rezultat. Trebuie să mă consult şi cu doamna avocat pentru că intenţia mea şi a familiei noastre este să deschidem o acţiune în care dorim să facem acuzaţia de crimă cu premeditare. Sunt atâtea motive care demonstrează premeditarea cu mult timp înainte de a o extermina pe Mădălina Manole. Totodată, trebuie să vedem cum să facem să fie acuzat şi domnul procuror Moldovan pentru că acest om nu trebuie să se mai ocupe de asemenea cazuri în viitor, făcând să sufere atâta lume din cauza lipsei de profesionalism sau a relei voinţe. Noi credem că această anchetă a fost făcută sub influenţa altor factori. (…) Am spus, o spun din nou şi o voi spune mereu: dacă nu aflăm adevărul despre moartea Mădălinei Manole, nu se va termina acest caz decât când se va termina pământul”.

„Domnul procuror Moldovan a luat din anchetă ce au vrut muşchii lui”
Ion Manole mai spune: „Nu poţi să accepţi nişte înşiruiri de date ale unui procuror ca Moldovan şi să crezi orbeşte în ce spune el şi cei de la IML. Nu poţi să crezi  că o fată ca Mădălina a putut să bea 400 de ml de Furadan. Pe urmă, domnii au lăsat la 300. Pe urmă au coborât la 200, crezând că prostimea admite. Da, cu puţin efort, se poate! Nu pot să trec peste declaraţiile din primul dosar, declaraţii în care cea care este primul vinovat de aducerea morţii este aşa-zisa prietenă. Nu pot să înţeleg cum cea mai bună prietenă să îţi aducă obiectul morţii. Dar acolo spune că o dată i-a dat Furadanul Mădalinei, şi o dată că i l-a dat lui. Şi mai spune că ştia că această otravă este interzisă de lege. Iar domnul procuror a luat ce  au vrut muşchii lui”.

„Domnul procuror Moldovan mai avea puţin şi-i dădea o prăjitură Bertei Slav”
”Nu pot să înţeleg cum îi dai 15 ani unuia care îţi aduce două telefoane în celulă, iar uneia  care îţi aduce moartea acasă să nu-i dai nimic. Mai avea puţin şi domnul procuror Moldovan o ducea pe Berta Slav la cofetărie şi îi dădea o prăjitură. Şi să o pupe pe frunte!… Şi să plângă cu ea şi să-i spună: Să nu mai faci aşa ceva! Nu se poate!”, spune, glumind cu tristeţe, tatăl Mădălinei Manole.

„Sunt bucuros şi plin de încredere că s-a admis intervenţia noastră”
„Eu lupt din toate puterile mele pentru dreptate, oricare ar fi ea. Vreau să ştiu cum şi de ce a murit fata mea şi ce s-a întâmplat în noaptea de 13 spre 14 iulie 2010 în casa fetei mele, care până la ziuă nu mai era în viaţă. Voi vedea cum decurg lucrurile,  dar acum vă spun doar că sunt bucuros şi plin de încredere că s-a admis intervenţia noastră”, mai adaugă Ion Manole.

„Am mare încredere în doamna avocat Radu”
Tatăl Mădălinei explică de ce a ales-o pe doamna avocat Radu şi cât de multă încredere are în acest avocat de excepţie: „Eu, în general, nu mai am încredere în justiţie, dar trebuie să recunosc că în justiţie mai sunt şi oameni cu putere şi cu moralitate, deşi unii sunt speriaţi, intimidaţi, avertizaţi, cum vedem noi pe televizor ce se întâmplă în marea justiţie. Revenind la cazul nostru, eu am mare încredere în doamna avocat Radu,  în primul rând pentru că este femeie, şi femeile, în general, au demonstrat că judecă şi analizează faptele cu tot sufletul, cu toată dorinţa de a afla adevărul şi, de cele mai multe ori, sunt foarte bătăioase: nu cedează uşor la anumite compromisuri sau la anumite chichiţe ale justiţiei. Am, aşadar, mare încredere în doamna avocat Radu şi o voi ajuta cu tot ce pot eu. În sensul acesta, am un memoriu care este scris de mâna mea, i-l voi înainta pentru a face dânsa corecturi juridice, apoi acest memoriu va ajunge pe masa domnului prim-procuror Remus Budăi.”

Întrebările lui Ion Manole. Multe întrebări… fără răspuns

„În primul rând însă, doresc ca domnul procuror Moldovan să nu mai aibă de-a face niciodată cu acest caz. Eu îl consider un complice, pentru că nu pot uita cum ne-a tratat pe noi şi cum mă oprea să scriu. Nu-mi ies din minte vorbele respective: «Domnule Manole, să nu scrieţi aşa că-mi faceţi greutăţi!». Şi de aceea voi striga mereu, să mă audă toată lumea: «Domnule Moldovan, ce greutăţi îţi faceam, domnule procuror, dacă mă lăsai să scriu o zi şi o noapte tot ce ştiam eu?! Ce greutăţi îţi făceam, domnule procuror?! Puteai să pui un aparat să mă înregistrezi şi mă lăsai închis în acea cameră». Pe mine nu mă încălzesc,  domnule ziarist, unele expresii ale dânsului pe care le-a avut fie către fostul avocat al meu sau către presă, cum că s-au făcut anumite greşeli. Pe mine asta nu mă încălzeşte. Mie să-mi spună de ce a făcut harcea-parcea această anchetă?! Să-mi spună de ce a luat de bun mesajul de pe telefon, atâta vreme cât nu l-a amprentat? Nu poate insista pe testamentul sentimental care ştie toată lumea că nu are nicio valoare juridică şi pe care nu dânsul l-a găsit în casa fetiţei mele, la anchetă, ci i-a fost dus după o lună de la moartea fetiţei mele?!…Dacă nu este imitaţie, de unde ştim noi că nu este făcut la comandă de un om care era sub presiunea tratamentului cu hormoni şi cu fenobarbital? Deci acest aşa-zis testament a fost făcut la comandă! Şi sunt multe altele, domnule ziarist, pe care o să i le arătăm domnului prim-procuror Budăi, care auzim că este un adevărat procuror criminalist. O să contestăm şi raportul medico-legal, care nu a găsit steroizi în corpul fetiţei noastre, pentru că nu au căutat, şi să ne spună ce era cu acea lovitură la cap pe care o avea fetiţa mea?! Că acea lovitură nu este de la gresie şi nici de la vreun toc sau de la vreo clanţă, pentru că procurorul Moldovan nu a luat nicio urmă şi nu ne-a arătat unde s-a lovit fetiţa noastră. Nu ni s-a spus de ce era oprită alarma, nu s-au făcut verificări în garaj, nu s-a sigilat dulapul cu medicamente de la bucătărie, nu s-au sigilat calculatorul şi camera de luat vederi (care a fost adusă la procuratură la câteva săptămâni de la moartea fetei). Sunt multe întrebări fără răspuns, dar sper că le vom clarifica, mai ales cu ajutorul doamnei avocat şi cu înţelegerea şi priceperea domnului procuror Budăi. Şi mai vreau să ştiu de la domnul prim-procuror ce grad de rudenie este între anchetatorul criminalist Adina Orăşteanu şi familia Orăşteanu din Otopeni, mai precis blonda lui? Ce atâta secret?! Şi, nu în ultimul rând, am să mai cer procuraturii să-l oblige să facă testul ADN dacă vrem să aflăm ce s-a întâmplat cu Mădălina Manole, indiferent care va fi rezultatul final”. Sunt întrebările lui Ion Manole. Tot atâtea întrebări, deocamdată, fără răspuns.

“Sunt atâtea motive care demonstrează premeditarea cu mult timp înainte de a o extermina pe Mădălina.” – Ion Manole

25 de luni au trecut de la moartea “Fetei cu părul de foc”, iar cazul “Mădălina Manole” devine pentru a patra oară un CAZ încă… DESCHIS

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *