ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Dezvăluiri despre cum vindea cocaină fiului unei mari vedete a fotbalului, un tătic plin de bani

Avatar

Publicat

pe

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu pentru trafic de droguri de mare risc. Așa cum au descoperit oamenii legii, Dumitrescu Jr. recurgea la metode ingenioase pentru a-și spori câștigurile.

Acuzații șocante pentru fiul lui Ilie Dumitrescu, din partea procurorilor, care fac acum dezvăluiri despre cum vindea cocaină fiului unei mari vedete a fotbalului, un tătic plin de bani. Fiul faimosului fost fotbalist Ilie Dumitrescu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc.

Dozele de stupefiante pe care le vindea însă clienților săi erau mai mici. Ca să își sporească veniturile, amesteca drogurile cu paracetamol pisat și astfel „fura la cântar”.

Cu ce se ocupa Sică Dumitrescu înainte să vândă droguri

Fiul mijlociu al lui Ilie Dumitrescu a fost crescut pentru a călca pe urmele tatălui său. Îl  aștepta o carieră frumoasă în sport. La vârsta de 19 ani el evolua ca mijlocaș stânga la Ceahlăul Piatra Neamț. Sică Dumitrescu a început fotbalul la Steaua, a trecut pe la Sportul Studențesc, Viitorul Constanța, FC Snagov și Juventus București, dar nu s-a acomodat nicăieri.

A fost în probe și la Olimpia Râmnicu Sărat, dar nu s-a înțeles cu gruparea buzoiană.

Dumitrescu Jr., denunțat în barul tatălui său

Sică Dumitrescu a fost trimis în judecată după denunțul unei femei făcut la jumătatea lunii ianuarie. Aceasta a anunțat autoritățile că tânărul vinde cocaină la barul tatălui său, situat pe cheiul Dâmboviței, în sectorul 3.

Advertisement

Procurorii DIICOT au demarat o anchetă. Pentru rezultate concludente s-a decis infiltrarea unei polițiste sub acoperire în anturajul fiului fostului internațional. În paralel, instanța a aprobat și interceptarea convorbirilor telefonice ale acestuia. S-a montat și o cameră de supraveghere în spatele barului deținut de familia sa, arată procurorii. În plus, femeia care l-a reclamat pe Sică Dumitrescu la DIICOT a fost de acord să colaboreze până la capăt.

Conform rechizitoriului procurorilor DIICOT, la data de 18 ianuarie, aceasta a mers, în jurul orei 20.00, la barul The Dock, însoțită de polițista sub acoperire. Se înțelesese cu fiul lui Ilie Dumitrescu să-i vândă 3 grame de cocaină.

Caporalul Octavian lucra împreună cu Sică

Sică Dumitrescu i-a comunicat că se vor întâlni în parcarea unui bar vecin cu cel al tatălui său. Acolo, tânărul aștepta lângă un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în uniformă militară. Sică le-a spus celor două femei „așteptați 5 minute” în autoturismul respectiv, în compania militarului de la volan. Acesta s-a recomandat cu numele de „Octavian”.

Băiatul lui Ilie Dumitrescu a revenit cu 3 punguțe portocalii, din plastic. Punguțele ar fi trebuit să conțină 3 grame de cocaină, pentru care a primit 1.350 de lei. După ce au coborât din autoturism, clienta lui Sică Dumitrescu i-a dat drogurile polițistei sub acoperire. Dealerul și complicele său au fost abordați apoi de anchetatorii antidrog. S-a descoperit că șoferul mașinii nu mințise cu privire la identitatea sa. Tânărul în uniformă era Octavian P., un caporal angajat al unei unități militare.

Limbaj codat. Cine e Iuliansky

Conform ziariștilor de la Evenimentul Zilei, când a fost dus la audieri, Sică Dumitrescu și-a recunoscut faptele. A mai spus însă ceva. Cică nu vindea drogurile pentru beneficii. Și a mai susținut că este singurul vinovat, în sensul că nu ar fi făcut parte din nicio rețea. Afirmațiile s-au dovedit false.  Interceptările telefonice a demonstrat că el și caporalul Octavian foloseau un limbaj codat când vorbeau despre droguri.

La data tranzacției, Sică Dumitrescu i-a transmis caporalului, la telefon, că se duce să facă niște bani. „Pe la 8.00 mă duc să produc și eu 15 sute, că nu mai am un ban, de la Iuliansky,… 50 de RON la fiecare… înțelegi tu? Ori 3, aia e”, a spus Dumitrescu.

Pitea l-a sfătuit să negocieze cu Iuliansky, deoarece este vorba de „3 „insky”, nu de un „Insky” (…)”, au mai arătat anchetatorii DIICOT în rechizitoriu. Cei doi traficanți nu au fost arestați. Ei vor fi judecați în libertate, fiind plasați sub control judiciar.

Advertisement

Cum vindea cocaină fiului unei mari vedete a fotbalului, de trei ani

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Sică Dumitrescu ar fi început să vândă stupefiante încă din perioada 2017 – 2018. A ajuns să facă asta urmând „traiectoria” multor dealeri mărunți. Mai întâi băiatul de bani gata a fost consumator. Ulterior a decis să se implice în afaceri și a devenit dealer.

Sursele citate au afirmat, pentru Gândul, că Sică Dumitrescu și-ar fi comercializat marfa, inițial, în cluburi. Apoi a început să vândă direct în barul tatălui său. Conform anchetatorilor, fiul fostului mare fotbalist câștiga înainte de pandemia de COVID-19 și 3.000 de euro pe lună. Sică Dumitrescu ar fi avut 12 clienți permanenți. Îi cam fura la cântar, iar aceștia habar nu aveau că marfa primită era contrafăcută. Dumitrescu junior amesteca Paracetamol în cocaină, pentru a obține o cantitate mai mare.

Din interceptări reiese și că Sică s-a îndrăgostit de polițista sub acoperire sau că, în orice caz, a vrut să o impresioneze, astfel că i s-a și lăudat cu afacerile sale.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *