ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Cine este și cu ce se ocupă soțul Ecaterinei Andronescu

Avatar

Publicat

pe

Ecaterina Andronescu s-a născut pe 7 aprilie 1948, Malovăț, Mehedinți, România. Este un politician român, membră a Partidul Social Democrat, președinte al Senatului Universității Politehnica din București. În 2004 ea a devenit rectorul Universității Politehnica din București. Tot în anul 2004 a fost aleasă președintele Consiliului Național al Rectorilor din România. În anul 2008 a fost reconfirmată pentru un nou mandat de patru ani în fruntea Consiliului Național al Rectorilor.

Cine este și cu ce se ocupă soțui Ecaterinei Andronescu

Când era mică, voia să se facă învățătoare, pentru că o iubea foarte mult pe învățătoarea ei. În liceu a descoperit chimia și a decis să devină chimistă, inginer sau profesor. A intrat la Politehnica București, unde a urcat toate treptele academice, până la cea mai înaltă, cea de rector și de președintele al rectorilor din România.

Era decan, când ministrul de atunci al Educației, Liviu Maior, i-a făcut oferta de a deveni secretar de stat pentru învățământul superior. Așa a început cariera politică, în noiembrie 1995. A fost deputat și senator și de mai multe ori ministru al educației.
Ecaterina Andronescu și soțul ei au fost nașii unei foste consiliere de-ale lui Ion Iliescu

Ecaterina Andronescu, familia

S-a căsătorit imediat după ce a terminat facultatea cu inginerul constructor Laurențiu Andronescu. La un an de la căsătorie a venit pe lume fiul lor. S-au întâlnit întâmplător: una dintre colegele sale era verișoară cu viitorul soț. Viața agitată pe care ”Cati” o are în ultimii 24 de ani a fost înțeleasă și acceptată de soț și de copil.

”Ziua mea de muncă nu a fost niciodată mai mică de 14 – 17 ore și nu am fost în concediu de când am funcții publice. Mi-a dat Dumnezeu mai multă energie și am înțeles că trebuie să o folosesc”, a povestit Ecaterina Andronescu, într-un interviu pentru revista ”Tango”.
”M-am descurcat singură. Seara, când ajung acasă, indeferent cât este de târziu, nu mă neglijez. Mi se pare că este o chestiune de bun simț în meseria mea, ca dascăl. Întotdeauna m-am gândit că în fața studenților nu poți să fii oricum și că trebuie să am grijă cum mă îmbrac, cum arăt, fără extravaganțe”, a povestit Ecaterina Andronescu, pentru revista ”Tango”.

Veniturile familiei Andronescu

Andronescu trăieşte din salariul de senator şi cel de profesor, care cumulate îi aduc aproape 256.000 lei pe an. Asta înseamnă undeva la 21.300 lei (4.600 euro) lunar. Mult mai puţini bani în casă aduce soţul ministrului, care încasează anual 36.000 lei, ca inginer.
Laurenţiu Andronescu, a lucrat ca inginer la societatea Arcom. În 2007 şi-a mărit contul din bancă cu peste 100.000 de euro, după ce şi-a vândut acţiunile omului de afaceri Gigi Becali.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *