ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Ce este șI cât costă „castravele amar” – Leguma-minune considerată remediu pentru cancer

Castravetele amar, numit și „insulina verde”, ar putea fi un remediu pentru diabet și cancer.

Avatar

Publicat

pe

Castravetele amar, numit și „insulina verde”, ar putea fi un remediu pentru diabet și cancer. Noi cercetări sugerează că extractul acestei legume poate fi eficient în prevenirea creșterii și răspândirii tumorilor canceroase.

Ce au descoperit oamenii de știință de peste Ocean, în urma unui studiu făcut pe șoarecii de laborator?

Castravetele amar este cunoscut drept un remediu tradițional indian de sute de ani. De curând, suplimentele din extractul acestei legume au ajuns să fie numite „insulina verde”, câștigând popularitate ca drept remediu pentru diabet. Oamenii de știință străini au efectuat multe cercetări cu privire la această legumă, aflând că poate fi eficientă în prevenirea și răspândirea tumorilor canceroase. Cercetătorii de peste Ocean au supus castravetele amar la mai multe teste pe șoareci de laborator, iar rezultatele acestora au arătat că ar fi bun în prevenirea răspândirii cancerului.

„Următorul nostru pas este de a efectua un studiu pilot la persoanele cu cancer pentru a vedea dacă extractul de castravete amar are beneficii clinice și este o terapie suplimentară promițătoare pentru tratamentele actuale”, au spu s cercetătorii străini care au realizat studiul respectiv, potrivit csid.ro

Informații nutriționale ale castravetelui amar

Castravetele amar este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Doar 100 de grame din această legume conțin: 147 de mg de potasiu, 13 mg de magneziu, 24 mg de fosfor, 84 de mg de vitamina C, 17 calorii, 0,2% grăsimi, 2,8 mg % fibre. Deși este bun pentru organism, acesta nu trebuie consumat în exces. În acest caz, poate provoca diaree, stări de greață și vomă, nivel prea scăzut al zahărului în sânge, poate interacționa cu medicamentele pentru diabet. Femeile însărcinate nu trebuie să consume castravete amar, căci acesta poate duce la contracții vaginale, sângerări și chiar avort, mai scrie sursa citată.

Cât costă un kilogram de castravete amar

Prețul unui kilogram de castravete amar se ridică la 30 de lei, în cazul în care-l iei direct de la producători. Pe internet circulă diverse anunțuri de vânzare a acestor legume, iar agricultorii își anunță clienții că beneficiile sunt destule, dacă vor consuma un castravete amar: „Sunt buni pentru diabetici. Ajută la reglarea glicemiei, scăderea colesterolului, sănătate verde”, se arată într-un anunț de pe OLX.

Dacă gospodinele vor să planteze castraveți amari, atunci pot cumpăra semințe la plic. Prețul este de 7 lei / bucata. Semințele se vând și la bucată (0,80 de bani una), așa cum reiese din anunțul postat de un agricultor pe platforma precizată mai sus.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *