ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Cât timp trebuie să ții carnea de vită în cuptor. Secretul care o face fragedă și delicioasă

Carnea de vită este cea mai pretențioasă și trebuie gătită cu multă atenție

Avatar

Publicat

pe

Carnea de vită este cea mai pretențioasă și trebuie gătită cu multă atenție. Multe gospodine o evită din acest motiv, însă cu ajutorul unui secret poți să obții un preparat fraged și delicios. Iată cât timp trebuie să o gătești la cuptor și care este temperatura recomandată, astfel încât să aibă gustul pe care ți-l dorești.


Ce trebuie să știi despre carnea de vită

Este unul dintre cele mai delicioase preparate și poate fi combinat ușor, alături de alte ingrediente. Însă, există câteva reguli pe care trebuie să le respecți cu strictețe, astfel încât să te asiguri că nu vei obține un gust neplăcut sau un preparat ars. Carnea de vită de gătește cu atenție și pasiune, ținând cont de câteva detalii esențiale.

Cât timp trebuie să ții carnea de vită la cuptor

La fel ca în cazul altor tipuri de carne, cel mai important detaliu în ceea ce privește gătirea este temperatura la care o bagi la cuptor. Aceasta depinde de felul în care va arăta preparatul tău și de gustul pe care îl va avea. Contrar așteptărilor, carnea de vită se gătește la temperaturi mai mici decât carnea de porc, de exemplu.

Acest lucru depinde de felul în care îți dorești să arate. Pentru fiecare nivel de gătire, există instrucțiuni exacte. Dacă vrei să fie gătită în sânge, va trebui să o bagi la cuptor timp de 10-15 minute, la o temperatură de 50- 52 de grade Celsius.

Dacă vrei să fie gătită mediu și să aibă un conținut roz, va trebui să o bagi la cuptor la o temperatură de 63 – 68 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute. O carne de vită gătită bine, respectiv medium well, se va băga la cuptor la o temperatură de 71 – 74 de grade Celsius, timp de 25 – 30 de minute.

În cazul în care preferi ca preparatul tău să fie gătit foarte bine, și anume well done, va trebui să bagi carnea de vită la o temperatură de 76 de grade Celsius, timp e 35 – 40 de minute.

Advertisement

Cât timp se ține la cuptor carnea de pui

Carnea de pui este cea mai ușoară de gătit și există o mulțime de moduri în care poți să obții un preparat spectaculos. Spre deosebire de carnea de vită, aceasta nu este la fel de pretențioasă, însă are câteva secrete de care trebuie să ții cont.
Așadar, este important de știut că cel mai repede se gătește pieptul de pui, pe care trebuie să îl ții la cuptor timp de 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *