ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Alegerile rectorilor de universități, legate de luptele politice. Scandaluri cu iz penal și vânătoare de candidați

Avatar

Publicat

pe

Pentru prima oară, rectorii aleși la universitățile de stat au fost respinși de Ministerul Educației. Începând din toamna anului trecut s-au organizat alegeri de rectori la toate universitățile din țară, iar atacurile lansate de contracandidați la adresa favoriților care și-au depus candidatura au fost mai dure ca niciodată.

Surse din mediul universitar spun că lupta pentru conducerea acestor instituții este strâns legată de cea dintre partidele politice, iar în anul electoral 2024 s-a accentuat și războiul între cadrele universitare. Deși nimeni nu recunoaște că la nivel universitar există o influență din ce în ce mai mare a formațiunilor politice, în interior se cunosc foarte bine taberele și susținerea pe care o primesc sau o oferă partidelor. După ce doi rectori aleși au fost invalidați de Ministerul Educației, este posibil să mai fie astfel de situații, în perioada următoare.

Rectorii aleși ai universităților de la Galați și Arad, Puiu Lucian Georgescu, respectiv Ramona Lile, nu a fost confirmați în funcție de Ministerul Educației. S-a mai întâmplat așa ceva doar în cazul unor universități particulare care nu au respectat procedura de vot, dar este prima oară când sunt invalidați mai mulți rectori, în aceeași perioadă.

Citiți articolul integral aici.