ZiarulRing

16-sept.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Ministerul Educației ar trebui să-și noteze. Sfaturi de la cel mai bun elev la matematică din lume, campionul mondial David Anghel

Avatar

Publicat

pe

Campionul mondial la matematică David Anghel se întâlnește cu experții în educația de excelență ai Fundației Dan Voiculescu

David Anghel este cel mai bun elev matematician din lume. A obținut locul I la Olimpiada Națională de Matematică și medalia de aur la Olimpiada Internațională din Japonia. Olimpicul s-a întâlnit ieri, 11 aprilie, cu experții în educația de excelență ai Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Tânărul geniu al matematicii din România a împărtășit din experiența sa remarcabilă în lumea olimpiadelor internaționale și naționale de matematică, a explicat diferențele dintre cele două tipuri de competiții, evidențiind provocările întâlnite în cadrul fiecăreia dintre ele.Fiind de mulți ani olimpic și obișnuit cu toate competițiile naționale și internaționale, David a oferit  o nouă perspectivă asupra modului în care competițiile naționale pot fi îmbunătățite, pentru a se alinia standardelor și rigorilor olimpiadelor internaționale. 

Ministerul Educației ar trebui să analizeze ce spun olimpicii, pentru că ei vin cu o altă viziune asupra modului de organizare a competițiilor, având experiența celor de la nivel mondial. Acești elevi ar putea ajuta și la formularea subiectelor care, din punctul lor de vedere, sunt mult mai „rigide” în țară decât cele de la olimpiadele internaționale.

„Problema pe care o avem noi, în comparație cu celelalte țări de top de la olimpiada internațională, este că la noi se mizează pe materia de la clasă, care e mai greoaie și subiectele nu sunt atât de frumoase ca la competițiile internaționale. Noi, în clasele a XI-a și a XII-a facem analiză matematică, integrale și alte lucruri care pentru ei sunt de nivel de facultate și nu se dau astfel de subiecte la olimpiadele internaționale. De exemplu, în clasa a XI-a, când făceam pregătire, se punea problema dacă lucrez pentru olimpiadă sau pentru lot, adică dacă mă pregătesc pentru competiția din țară sau pentru cea internațională, unde subiectele sunt mult mai frumoase și formulate astfel încât să stimuleze gândirea. La cele internaționale e mult mai lejeră materia și se pune accent pe idei”, explică David. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *