ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Adevărata relație dintre Klaus Iohannis și soția lui Carmen. Îi leagă o poveste de iubire de câteva decenii

Președintele Klaus Iohannis și prima Doamnă, Carmen Iohannis, au o istorie foarte frumoasă împreună. Cei doi s-au cunoscut prima dată în liceu, în timpul unei excursii, iar relația lor pare a fi desprinsă parcă dintr-un film de dragoste destul de siropos.

Avatar

Publicat

pe

Președintele Klaus Iohannis și prima Doamnă, Carmen Iohannis, au o istorie foarte frumoasă împreună. Cei doi s-au cunoscut prima dată în liceu, în timpul unei excursii, iar relația lor pare a fi desprinsă parcă dintr-un film de dragoste destul de siropos.


Carmen şi Klaus Iohannis sunt căsătoriţi de peste 25 de ani. Preşedintele şi Prima Doamnă se cunosc din liceu, când au fost amici. Relația lor a început însă mult mai târziu, după ce fiecare a pornit-o pe drumul pedagociei. Președintele României a recunoscut că prima dată s-a îndrăgostit când avea…11 ani. Prima dragoste a sa a fost tot o colegă de clasă, însă adevărata dragoste a descoperit-o atunci când a întțlnit-o pe cea care avea să-i devină soție.
„Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soţia mea Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu. Adevărata mea dragoste este soţia mea Carmen”, declara Klaus Iohannis.
Relaţia lor de prietenie a durat 7 ani, ulterior au decis şi să formeze un cuplu. El era deja profesor şi fusese repartizat la o şcoală aflată la 60 de kilometri de Sibiu, în timp ce iubita lui a rămas în oraş. Se vedeau cât de des puteau. Tânărul profesor făcea naveta de multe ori, pentru a-și vedea iubita.


Poveste de dragoste ca în filme


Klaus Iohannis și Carmen s-au căsătorit în anul 1989. Președintele a avut posibilitatea să plece cu familia sa în Germania, dar a ales să rămână în țară, mânat de dragostea pe care i-o purta soției sale. „A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt acasă şi că nu fac parte dintr-o elită sau etnie exclusivistă, ci că fac parte din acest popor”, mai declara Iohannis. Chiar dacă și-au dorit mult, cei di nu au copii. „Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, spunea Klaus Iohannis cu ani în urmă, când era primarul Sibiului.


Iubirea lor pornită din liceu chiar a devenit una de Hollywood, după ce el a devenit președintele României. Prima Doamnă a României rămâne însă o prezenţă foarte discretă, care își face apariția doar atunci când situația chiar o cere, respectiv la întâlnirile oficiale.