ZiarulRing

29-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Actrița Oana Pellea, detalii despre legătura dintre actorul Kirk Douglas și tatăl ei. „Întâlnirea de la Buftea a fost emoționantă”

Filmul istoric româno-francez “Dacii” (1967), este lungmetrajul de debut al regizorului Sergiu Nicolaescu şi primul rol principal într-un film artistic al marelui actor Amza Pellea. Într-un interviu, Oana Pellea, fiica marelui actor, face dezvăluiri interesante.

Avatar

Publicat

pe

Filmul istoric româno-francez “Dacii” (1967), este lungmetrajul de debut al regizorului Sergiu Nicolaescu şi primul rol principal într-un film artistic al marelui actor Amza Pellea. Într-un interviu, Oana Pellea, fiica marelui actor, face dezvăluiri interesante.


„Dacii reprezintă pentru tata un început de drum. Este primul rol principal într-un film istoric. Ştiu despre filmări că au fost grele şi obositoare, dar că el era foarte entuziasmat şi bucuros că a fost distribuit”, a spus actrița.


“Dacii” a atras şi atenţia actorilor de la Hollywood. Kirk Douglas a fost interesat să joace în filmul românesc, aşa că a venit în România la Platourile Buftea. Chiar dacă nu a a ajuns să fie distribuit în “Dacii”, deoarece în perioada în care aveau loc filmările era implicat în alte mari proiecte peste Ocean, marele actor american s-a arătat încântat să cunoască și să discute cu actorii și cu membrii echipei care au puns la cale unul dintre cele mai fabuloase filme autohtone.

„Întâlnirea cu Kirk Douglas la Buftea a fost emoţionantă pentru echipa română. Ştiu că Amza a fost foarte amuzat că agentul actorului american a impus ca la fotografia de grup cu actorii români Kirk Douglas, care era mai scund decât Amza, să stea pe un mic scăunel ca să pară de aceeaşi înălţime”, a adăugat Oana Pellea.


„Dacii” se află pe locul 4 în topul celor mai vizionate film românești


Filmul istoric româno-francez “Dacii” (1967), în regia lui Sergiu Nicolaescu şi cu un scenariu semnat de Popovici şi Jacques. Cu o distribuţie mixtă româno-franceză: Pierre Brice, Marie-José, Georges Marchal, Amza Pellea, Mircea Albulescu, Alexandru Herescu, György Kovács, Sergiu Nicolaescu. Filmul ne prezintă regatul dac în timpul lui Decebal, chiar în perioada expediţiei generalului roman Fuscus, descrisă de istoricul Dio Cassius.

“Dacii” se află pe locul 4 în topul celor mai vizionate film românești din toate timpurile, după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.
„Amza Pellea a fost un actor foarte responsabil şi dedicat. Îi plăcea tare mult istoria şi cunoştea foarte bine trecutul României. A iubit mult acest popor şi a fost onorat să întruchipeze figuri istorice ale acestui neam”, a mai spus actriţa Oana Pellea.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *