ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

7 cele mai bune sfaturi pentru curățarea de primăvară. Cum să reduci praful din casa ta

Avatar

Publicat

pe

Primăvara este momentul ideal pentru a curăța în profunzime fiecare cameră din casă. Și în căutarea curățării suprafețelor, poate părea că praful este literalmente peste tot. Chiar și cu cele mai bune aspiratoare, nu este neobișnuit să găsești în continuare inevitabila acumulare de praf ascunsă undeva.

Din fericire, există modalități prin care poți reduce nivelul de praf știind cum să scapi eficient de acarienii de praf. Acesta este mai ales cazul celor care suferă de alergii, astm sau probleme de respirație. Aceste măsuri de prevenire de top pot reduce cantitatea de praf care intră în casa ta și pot face toată diferența pentru regimul tău de curățare de primăvară.

1. Descalță-te la intrara în casă 

Pantofii sunt cei mai mari vinovați atunci când vine vorba de a aduce praful în interiorul casei. Înainte de a intra, scoate-ți întotdeauna pantofii și lasă-i lângă ușa din față. De asemenea, este recomandat să îi păstrezi separat de haine.

Până la 80% din praf este adus în casă pe talpa pantofilor oamenilor. O modalitate de a contracara acest lucru ar fi să le ceri oaspeților să-și scoată pantofii înainte de a intra în spațiul tău de locuit. 

2. Investește într-un purificator de aer
Dacă descoperi praf în casa ta sau suferi de alergii, investiția într-unul dintre cele mai bune purificatoare de aer pentru filtrare va face toată diferența. Acest lucru nu numai că poate filtra bacteriile, polenul și alți poluanți din aer, dar poate elimina și particulele de praf.

Advertisement

Casele noastre sunt pline de poluanți din aer, praf, polen, păr de animale de companie și multe altele – și o modalitate de a reduce aceste particule diferite în casa este să investești într-un purificator de aer. Scopul unui sistem de purificare a aerului este de a filtra aerul de substanțe chimice urâte, germeni și alergeni și de a aduce un flux de aer proaspăt înapoi în casa ta. Purificatoarele de aer sunt benefice, deoarece te protejează de bolile din aer. De asemenea, pot ameliora simptomele astmului și pot elimina substanțele chimice dăunătoare, cum ar fi monoxidul de carbon și dioxidul de azot.

3. Folosește o cârpă din microfibră

Optează pentru cârpe din microfibră pentru a șterge suprafețele cu praf. Lavetele sunt concepute pentru a prinde rapid murdăria/praful, deoarece particulele se vor lipi de materialul static mai bine decât o cârpă obișnuită.

Citește articolul integral aici.