ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Sakura: cum sarbătoresc japonezii florile de cireș

Avatar

Publicat

pe

La final de martie, început de aprilie, Japonia sărbătorește tradiționala înflorire a cireșilor, o sărbătoare a culorilor și o bucurie pentru suflet. Felul în care se modifică anotimpurile în Europa, se resimte, însă, și peste mări și oceane, iar cireșii înfloresc… tot mai devreme.

Potrivit cumvaplace.ro, timp de aproximativ o lună, Japonia și vizitatorii săi se bucură de flori. Sărbătoarea se numește Festivalul Hanami și celebrează obiceiul tradițional al japonezilor de a se bucura de culorile și aromele florilor de cireș (sakura) și prun (ume). Festivalul este planificat abia după anunțarea prognozei de înflorire, care, spre îngrijorarea tuturor, pare tot mai timpurie. 

Conceptul de Hanami datează din secolul al VIII-lea (710-794) și simbolizează primirea primăverii și aprecierea și admirația frumuseții naturale. De altfel, florile de cireș se bucură de o mare prețuire în Japonia, fiind considerate simboluri ale vieții și ale renașterii.

Și pentru că durata de viață a sakura este relativ scurtă, perioada de înflorire a florilor de cireș este și o reamintire a faptului că atât viața, cât și frumusețea, sunt trecătoare, așadar merită să ne bucurăm de ele din plin. Această idee este adesea numită „mono no aware” sau nimic nu durează pentru totdeauna și se regăsește în artă, cântece populare și cultura populară japoneză.

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *