ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Oscar 2024: Lista completă a câştigătorilor. Oppenheimer, cel mai bun film. Cillian Murphy şi Emma Stone, cei mai buni actori în roluri principale

Avatar

Publicat

pe

Marele câștigător al Galei Oscar 2024 a fost filmul „Oppenheimer” regizat de Christopher Nolan, desemnat cel mai bun film al anului și câștigător a șapte premii, și „Poor Things”, care a plecat de la cea de-a 96-a gală a Premiilor Academiei cu patru statuete.

Înainte de începerea serii, drama istorică „Oppenheimer” a condus cu 13 nominalizări, urmată de „Poor Things” și drama lui Martin Scorsese, „Killers of the Flower Moon”, cu 11 și, respectiv, 10 nominalizări.

Ceremonia a fost fructuoasă pentru cele două filme cu cele mai multe nominalizări, dar mai puțin pentru „Killers of the Flower Moon”, care nu a câștigat niciun premiu, și „Barbie”, care a fost un succes de box office, dar a obținut doar un premiu la categoria cea mai bună melodie originală.

Alți câștigători au fost Da’Vine Joy Randolph (cea mai bună actriță în rol secundar), drama „Zona de Interes” (cel mai bun film internațional) și „Băiatul și Heronul” (cel mai bun film de animație), potrivit CNN.

Lista completă a câştigătorilor

Cel mai bun film

Oppenheimer

Advertisement

Cel mai bun regizor 

Christopher Nolan – Oppenheimer

Cea mai bună actriță în rol principal 

Emma Stone — Poor Things

Vezi restul câștigătorilor aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *