ZiarulRing

29-feb.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Vinete marinate

Avatar

Publicat

pe

Rapid și delicat, un fel de mâncare ce nu trebuie să lipsească din meniurile de vară.
 ingrediente
5-6 vinete
100 ml oțet
2 pahare cu apă
4 cuișoare
5 frunze dafin
10 boabe piper
3 linguri zahăr brun
1 lingură ulei
Sare
10 căței usturoi
Preparare
Se curăță vinetele de coajă, se taie felii și se rumenesc la tigaie. Se prepară o marinadă: oțet, apă, cuișoare, apă, dafin, boabe de piper, zahăr, sare și ulei. Se fierbe și se lasă la răcit. Se înmoaie fiecare felie de vânătă în marinadă și se așază într-o cratiță. Se toarnă restul de marinadă peste vinete și se dă la frigider pentru câteva zile. Se folosesc ca garnitură, sau ca atare.
Poftă bună!

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *