ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Ouă zburate sau lapte de pasăre, desertul copilăriei

Avatar

Publicat

pe

Deliciul copilăriei, care ne readuce în memorie emoÈ›iile pe care le simÈ›eam când stăteam pe lângă aragazul aburind.

Ingrediente

200 g zahăr

4 ouă

2 pliculețe zahăr vanilat

coaja de la o lămâie

Advertisement

1 litru lapte

scorțișoară măcinată ( opțional )

Preparare

Laptele se pune la fiert. AlbuÈ™urile se bat cu 50 g zahăr È™i zahăr vanilat până când se topeÈ™te zahărul. După ce laptele dă în fiert, se pun găluÈ™te de albuÈ™ până se întăresc puÈ›in (se fac ca un pic elastice), apoi se scot È™i se pun într-un castron. Separat, se bat albuÈ™urile cu 150 g zahăr È™i 4-5 linguri de lapte până devine ca o cremă. Se adaugă vanilie, coaja de lămâie È™i restul de lapte. Când s-a îngroÈ™at, se dă deoparte. Se serveÈ™te rece, în castronele, cu găluÈ™te, iar pentru cine preferă, cu puÈ›ină scorÈ›iÈ™oară presărată deasupra.

Poftă bună!

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *