ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Tratamentul balnear poate rezolva infertilitatea feminină

Avatar

Publicat

pe

Infertilitatea este o realitate a zilelor noastre, când tot mai multe cupluri se confruntă cu imposibilitatea obţinerii unei sarcini. Pentru femeile care nu pot deveni mame, tratamentul balnear reprezintă o şansă. De obicei, se poate vorbi de infertilitate, primară sau secundară, după caz, după un an de încercări de procreere în condiţii normale şi fără folosirea metodelor anticoncepţionale.

Dr. George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist în infertilitate, medicina reglării fiziologice şi medicină antiaging în cadrul Clinicii Ginestetica, recomandă tratamentul balnear bazat pe băi şi irigaţii cu apă sărată hiperconcentrată, electroterapie şi nămol sapropelic peloidogen prelucrat şi sterilizat, care are efecte benefice datorită compoziţiei de estrogen şi progesteron din Lacul Ursu.

În ce constă tratamentul

“În cazul infertilităţii de origine hormonală, cura balneară, combinată cu tratamentul hormonal de stimulare (pentru inseminare sau fertilizare in vitro), are efecte superioare terapiei hormonale izolate. Cura balneară are un rol de reglator endocrin al axei hipotalamo-hipofizo-ovariene şi se poate efectua la Sovata. De asemenea, foarte importante sunt consilierea cuplului şi dieta profertilitate, ce vizează detoxifierea şi regenerarea celulară”, explică dr. Vasilescu.

Etapele curei

– examen ginecologic

Advertisement

– irigaţii locale cu apă sărată

– nămoloterapie

– masaj terapeutic

– climatoterapie relaxantă

– băi sărate

– electroterapie Indicaţii

– reglarea neuro-hormonală

Advertisement

– reducerea inflamaţiei cronice pelviene

– hipoplazia endometrială

– endometrioza

– adenomioza

– obstrucţia tubară

– statusurile postoperatorii

– dismenoreea

Advertisement

– sindromul intermenstrual Contraindicaţii

– chist ovarian de peste 3 cm

– nodul fribromatos de peste 2 cm

– imediat după o operaţie

– procese maligne

– procese inflamatorii pelvine

– infarct recent

Advertisement

– hipertiroidie

– epilepsie

– boli psihice

– TBC

– anemii severe

Alimente benefice

Natura este o sursă bogată de multivitamine. Fructele şi legumele sunt pline de vitamine, minerale şi radicali liberi precum antioxidanţii.

Advertisement

De aceea, luaţi-vă porţia de nutrienţi din fructele de pădure, ardeiul gras roşu sau salată deoarece, cu cât sunt mai colorate fructele sau legumele pe care le consumaţi, cu atât veţi ingera mai multe vitamine şi substanţe de care organismul are nevoie. Specialiştii recomandă să mâncaţi zilnic două boluri de fructe şi legume proaspete.

18% din românii aflaţi la vârsta fertilă întâmpină dificultăţi în încercarea de a face un copil.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *