ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Radu Beligan și-a anulat spectacolele: are probleme cu vocea și nu poate juca

Avatar

Publicat

pe

A împlinit 97 de ani È™i i-a aniversat pe scena teatrului la a 300-a reprezentaÈ›ie a piesei „Egoistul”.  În această lună urma un adevărat maraton artistic – È™apte spectacole, două fiind deja jucate. Pe restul însă, maestrul Radu Beligan a fost nevoit să le anuleze din cauza unor probleme de sănătate.

Marii actori îÈ™i amână reprezentaÈ›iile doar atunci când se confruntă cu probleme de sănătate. AÈ™a s-a întâmplat È™i în cazul maestrului Beligan, care mai avea programate încă cinci reprezentaÈ›ii ale spectacolului „Nemuritorul”. Surse din cadrul echipei sale au mărturisit, pentru „ring”, că are, într-adevăr, probleme de sănătate, dar nu atât de grave cum se speculează. „S-au anulat spectacolele È™i încă nu È™tim când le vom relua. Maestrul are mici probleme cu vocea, a făcut niÈ™te analize medicale, dar am decis să anulăm spectacolele È™i pentru a-l proteja, dar È™i din respect pentru public. Nu este nimic grav, dar e mai bine să fim precauÈ›i, mai ales că are o vârstă È™i este mai sensibil”, ne-au declarat surse din echipa maestrului Radu Beligan.

Tratat la Spitalul „Elias”

Radu Beligan a mai avut mici probleme de sănătate È™i în luna noiembrie a anului trecut, atunci când a suferit o mică intervenÈ›ie la Spitalul „Elias” din Capitală. La acea vreme, maestrul s-a confruntat cu o infecÈ›ie urinară, impunându-se amânarea unui spectacol, dar a revenit rapid pe scenă, iar pe 4 martie a.c. a avut loc premiera spectacolului „Nemuritorul”, la Teatrelli, piesă ce s-a bucurat de un real succes. Radu Beligan interpretează rolul lui Felix, un om de È™tiință în vârstă, plictisit de mariajul foarte lung cu Izabela, o femeie cu un apetit sporit pentru… telenovele. Felix descoperă un anunÈ› publicat de un tânăr care caută o domniÈ™oară/doamnă cu numele de Izabela pentru a-l însoÈ›i într-o călătorie mai lungă. Bucuros că va reuÈ™i să stea câteva luni singur, el îÈ™i convinge soÈ›ia să plece în această vacanță… Ce nu È™tia personajul lui Radu Beligan este că tânărul intenÈ›iona să se sinucidă în acest voiaj alături de partenera de călătorie, fără ca ea să aibă habar.

În top, alături de Robert De Niro È™i Angelina Jolie

Născut pe 14 decembrie 1918, Radu Beligan are o bogată activitate în teatru, film, televiziune ÅŸi radio. A interpretat roluri celebre, în capodopere ale dramaturgiei române ÅŸi universale, semnate, printre alÅ£ii, de Ion Luca Caragiale, Barbu Åžtefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor MuÅŸatescu, Mihail Sebastian, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Eugen Ionescu, Jean Anouilh etc. Totodată, este cunoscut publicului român în calitate de regizor al unor spectacole precum “Egoistul”, de Jean Anouilh, “O scrisoare pierdută”, de I. L. Caragiale, “Doctor fără voie”, de Molière sau “Străini în noapte”, de Eric Assous. În februarie 2014, a fost inclus într-un top al celor mai puternice 100 de personalităţi din lume în domeniul divertismentului, alături de actorul român în clasament regăsindu-se numeroase celebrităţi de toate vârstele, de la Hollywood, printre care Robert De Niro, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Woody Allen, Judi Dench, Helen Mirren ÅŸi Angelina Jolie, potrivit site-ului american Business Insider.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *