ZiarulRing

03-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Premeditare? Șeful arbitrilor, inchis de „calaul” lui Vintu!

Avatar

Publicat

pe

Vasile Avram a fost dus la arestare, ca un făcut, duminica, fix pe ”tura” judecătoarei Trancă, aceeaşi purtătoare de robă care l-a arestat pe Vîntu şi care l-a pus în libertate pe Diaconescu. Să fie aceasta un fel de ”temnicer de serviciu” pentru VIP-uri?

În motivarea mandatului de arestare (vezi aici motivarea), dat în spatele uşilor închise, în primul rând, este vorba despre faptul că omul nu a recunoscut sub nicio formă aşa-zisa luare de mită ”în formă continuată” – 19.000 de euro şi o plimbare cu elicopterul de la Tg. Mureş la Bucureşti. Plimbare în timpul căreia arbitrul a fost ascultat pe … ”mandat de siguranţă naţională”. În al doilea rând, aşa cum au arătat şi avocaţii arbitrului, respectiv Dan Năstruţ & Alexandru Şerban şi Adrian Penciu, ”existenţa probelor”, dar şi aşa-zişii ”indici temeinici” care să justifice această arestare nu se susţin! Totodată, faptul că aşa-zisul ”şpăgar în serie”, respectiv şeful arbitrajului din România, a refuzat clar o aşa-zisă mită, constând într-un basorelief, pus special în elicopter, dar a vrut să şi plătească nişte sticle de vin pe care le-a primit la nunta fiului său vorbesc despre faptul că omul nu prea punea… mâna: pe şpagă!

Magistrat obişnuit cu VIP-uri
1.Purtătoarea de robă care semnează mandatul de arestare este nimeni alta decât Anamaria Trancă, judecătoarea care l-a arestat recent şi pe controversatul mogul media Sorin Ovidiu Vîntu. De asemenea, acelaşi magistrat a hotărât eliberarea lui Dan Diaconescu. Vorbim despre două decizii judecătoreşti pe marginea cărora s-a speculat foarte mult că au fost date la comandă… de „sus”.

Mecanismul unei arestări dinainte comandate?
Unul dintre apărătorii lui Vasile Avram ne-a deconspirat mecanismul demn de o ”fabrică de arestări la comandă” prin care a fost ”întemniţat” şeful arbitrilor din România: ”E foarte ciudat că a fost arestat de doamna judecător Trancă şi a fost luat cu mandat de aducere sâmbătă ca să fie dus la arestare duminică, pe serviciul domniei sale. Probabil că judecătoarea a fost desemnată corect. Problema este că l-au luat pe clientul nostru exact când au ştiut: îl iei sâmbăta ca să fie dus la arestare duminica!”. Cât de credibilă mai este justiţia noastră folosind acest sistem?

La recurs, apărarea pregăteşte… ”mari surprize”.

Potrivit unor importante surse din anchetă, dar şi din cadrul apărării, Avram va fi dus din nou la DNA, azi, pentru a fi confruntat cu nişte… ”martori-surpriză”. Probabil că azi, sau cel târziu mâine, va avea loc la Tribunalul Bucureşti şi recursul înaintat de o redutabilă casă de avocatură – „Năstruţ, Şerban, Ghiţă şi asociaţii”. Pentru recurs, avocaţii lui Avram, care deocamdată se abţin de la orice alt comentariu, pregătesc surprize… demne de nişte adevăraţi maeştri ai barei. Evident, spre a-l pune în libertate pe clientul lor!

„Naşu’” crede că e circ mediatic
Mircea Sandu a reacţionat, ieri, faţă de arestările lui Vasile Avram şi Sorin Ţerbea: “Din trei căi de acces, exact pe unde era presa l-au scos pe Avram. Mi se pare prea mult circ mediatic pe o chestie care nu e probată. Nu există probe concrete”. Şeful FRF nu crede că Avram a luat mită: “Eu, unul, nu cred şi sper că nu s-a întâmplat aşa ceva. Din câte am citit din declaraţiile avocatului lui Vasile Avram, nu rezultă că a fost. Flagrant nu e, înţeleg că ar fi nişte discuţii între Ţerbea şi pilot şi Ţerbea şi Avram. Nu vreau să mă implic, dar nu e bine să facem nişte abuzuri, ci trebuie să avem nişte probe concludente”. Şeful federaţiei a prezentat şi contractul pe care Vasile Avram îl are cu FRF ca preşedinte al CCA. “Vă spun şi cât avea salariu. La 15.06.2010 a intrat în pâine. 13.250 de lei brut plus 25 la sută spor de vechime, aoleu, poate vede şi soţia, că nu ducea toţi banii acasă”, a explicat Sandu.

„Nu vreau să comentez momentan pentru că orice aş spune poate fi interpretat. Vă rog să mă înţelegeţi.”, Marius Avram – fiul lui Vasile Avram

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *