ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Consilieri PSD Și PNL își fac jocurile lui Onțanu

Avatar

Publicat

pe

Contractul cu „hingherii” de mașini din sectorul 2 a fost prelungit de consilierii locali până pe 31 ianuarie 2012, la propunerea alesului local PNG Petre Chiriș și cu voturile a cinci consilieri PSD și PNL.

În iulie, contractul dintre primăria lui neculai onțanu și supercom, firma ce ridică mașini în sectorul 2, a expirat. Printr-un act adițional, a fost prelungit până la finele lui august. În paralel, autoritățile au organizat o licitație pentru concesionarea pe 10 ani a serviciului de ridicări auto, stabilindu-se, totodată, și tarife pentru recuperarea autoturismelor cu 40% mai mici. La licitație nu s-a prezentat nici o firmă, iar în septembrie, șoferii au putut răsufla liniștiți pentru că „hingherii” de mașini și-au luat „vacanță”. Vineri, consilierii locali au dezbătut prelungirea contractului cu supercom, deținută de ilie ciuclea, prim-vicepreședinte unpr bucurești – organizație condusă de onțanu.

De ce s-a prelungit contractul
Pesediștii din consiliu au propus public să se renunțe la „hingherii” de mașini. În schimb, alesul pe lista png petre chirică a propus ca până pe 31 ianuarie 2012 supercom să ridice mașinile din sector. „Sunt niște mașini speciale (n.r. – cele de ridicări) în care s-au investit mulți bani, s-au luat credite și nu neapărat că trebuie amortizate în cinci ani, însă nu își permite niciun agent economic să cumpere 10 mașini, să vină la licitație și să câștige”, a încercat să-i convingă chirică pe colegii din consiliu.

Cinci voturi pro de la usl
Argumentele lui chirică au avut sorți de izbândă. Prelungirea contractului pentru ridicări de mașini a fost aprobată cu 12 voturi din 22. Dintre cele favorabile, șapte au venit din partea consilierilor pdl și png. Restul de cinci voturi „pentru” au venit atât din partea opoziției pnl, cât și psd.

Consilierul png și șeful „hingherilor” și-au făcut ong
Se pare că între patronul supercom și consilierul png petre chirică s-a legat o relație destul de strânsă. Potrivit registrului ong-urilor, petre chirică, ilie ciuclea și patronul service-ului auto marcu’s grup, gheorghe mărculescu (n.r. – firmă de la care adp sector 2 a cumpărat, recent, o autoutilitară), directorul administrației piețelor sector 2, daniel popescu, și consilierul local psd sector 2 florin bogzianu au pus pe picioare asociația oamenilor de afaceri din sectorul 2 – asori. Ei au înființat ong-ul pentru a identifica acțiuni de afaceri comune și pentru a implementa acțiuni specifice economiei de piață. Asociația, aflată în lichidare, a fost găzduită în fostul sediu al supercom de pe str. Gherghiței nr. 27.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *