ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

stiri

Percheziții DNA la vama Sculeni; polițiști și vameși acuzați că iau mită de la șoferi

Poliţişti şi vameşi de la Vama Sculeni sunt acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a nu controla maşini de marfă care aduceau colete din Republica Moldova.

Avatar

Publicat

pe

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează miercuri dimineaţa percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, instituţia vizată de percheziţii este Vama Sculeni.

Poliţişti şi vameşi de la Vama Sculeni sunt acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a nu controla maşini de marfă care aduceau colete din Republica Moldova.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise de către funcţionari publici în legătură exercitarea atribuţiilor de serviciu, în cursul anului 2023.

Potrivit Agerpres, în cursul zilei de 22 noiembrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi”, transmite DNA într-un comunicat de presă.