ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Florin Cîțu a rămas fără imunitate. Senatorii din Comisia Juridică au votat în unanimitate solicitarea DNA

Senatorii din Comisia Juridică au acordat, miercuri, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul lui Florin Cîţu

Avatar

Publicat

pe

Senatorii din Comisia Juridică au acordat, miercuri, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul lui Florin Cîţu, fostul premier liberal acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-Covid.

Ridicarea imunităţii lui Florin Cîţu va fi ratificată în plen


Punctul de vedere al Comisiei juridice va intra miercuri în plenul Senatului, care va dezbate şi vota, începând cu ora 12,00, solicitarea DNA în cazul lui Florin Cîţu.


Alături de Florîn Cîţu vor fi anchetaţi şi foştii miniştri ai sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, în privinţa cărora preşedintele Klaus Iohannis a dat aviz pentru urmărirea lor penală. Vlad Voiculescu a fost ministru al sănătăţii în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021, iar Ioana Mihăilă a deţinut acest portofoliu în perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021.

Înainte de votul senatorilor, Florin Cîţu a mers la comisia juridică înainte de votul senatorilor pentru raport. La final acesta a afirmat că nu vrea să se pronunţe pe dosar. ”Am multe semne de întrebare, vom vedea, cred că timpul le va da tuturor răspunsul. Trebuie să ne aducem aminte, a fost stare de alertă până în 2022 în România, repet, Guvernul pe care l-am condus a luat toate deciziile, în conformitate cu legislaţia”, a afirmat Florin Cîţu.

DNA a solicitat ridicarea imunităţii fostului prim-ministru


Marţi, fostul premier a mers la Comisia Juridică însoţit de doi avocaţi, pentru a studia dosarul cu învinuirile care i se aduc. Ulterior el a declarat că le va cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii, dar a subliniat că nu are de ce să-şi dea demisia din PNL.

DNA a solicitat încă de joia trecută Senatului şi Preşedinţiei României ridicarea imunităţii fostului prim-ministru Florin Cîțu, dar și a foştilor miniştri ai sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Advertisement

Procurorii susțin că, în perioada ianuarie – mai 2021, cei trei ar fi achiziționat un număr mult mai mare de doze de vaccin anti-Covid decât era necesar, iar prejudiciul creat este de peste un miliard de euro.