ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Curiozități din lumea celor care iau șpagă, adunate după o anchetă DNA în vamă: Inspectorii au cerut și primit mită bani, adidași și… parfumuri contrafăcute

Avatar

Publicat

pe

Mai mulți inspectori din cadrul Autorității Vamale Române au fost reținuți de procurorii DNA, fiind acuzați că luau șpagă de la mai mulți afaceriști care activează în complexele comerciale din București și județul Ilfov.

Pe lângă bani (lei sau valută), aceștia au primit și mărfuri, cum ar fi baxuri întregi de încălțăminte sport sau chiar parfumuri contrafăcute. Doi șefi de-ai acestora, în schimb, reținuți la rândul lor, lucrau la un nivel superior. Unul a cerut 10.000 de dolari, pentru a-l scăpa pe un afacerist de un dosar penal, iar al doilea a pretins de la alt afacerist 50.000 de euro, pentru a-l scăpa de controalele Poliției de Frontieră. Doar unul dintre suspecți menționează, în declarațiile de avere pe care le-au completat în calitățile lor de funcționari publici, că ar deține conturi sau depozite bancare.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anunță reținerea a trei funcționari ai Autorității Vamale Române și din cadrul Direcției Regionale Vamale București, pe care îi acuză de luare de mită în formă continuată. Este vorba despre inspectorii vamali Alexandru Cernat, Nicolae Ștefan Teianu și Marian Vladimir Vulcan.

Totodată, în același dosar, au mai fost reținuți doi șefi din cadrul Vămii. Primul este chiar directorul Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof, pus sub acuzare pentru favorizarea făptuitorului, de folosirea, în orice mod, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului neautorizat al unor persoane la astfel de informații și luare de mită. Al doilea este Răzvan Cosmin Stamatescu, șef de birou în cadrul Autorității Vamale Române, acuzat de același gen de infracțiuni.

Citește articolul integral aici.

Advertisement