ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Păpădia, un excelent remediu împotriva multor afecţiuni

Pe plan mondial, păpadia este considerată o plantă cu proprietăţi multiple, un excelent detoxifiant pentru ficat, dar şi un excelent tratament pentru diferite afecţiuni.

Avatar

Publicat

pe

Pe plan mondial, păpadia este considerată o plantă cu proprietăţi multiple, un excelent detoxifiant pentru ficat, dar şi un excelent tratament pentru diferite afecţiuni. Nemţii şi francezii au culturi întinse de păpădie pentru consumul alimentar, dar şi pentru scopuri medicinale.

Cunoscută în limbaj popular şi sub denumirea de cicoare, această plantă pe care o vedem pe pajişti întregi în toată ţara reprezintă un leac foarte valoros pentru persoanele care suferă de anumite boli.

Proprietăţi terapeutice

Tulpinile proaspete de păpădie sunt de mare ajutor în hepatita cronică, atunci când apar dureri acute sub omoplatul drept. Se consumă în jur de 5-6 pe zi, în stare crudă. Totodată, tulpinile sunt recomandate şi diabeticilor care ar trebui să mănânce cam 10 pe zi, în perioada în care păpădia este înflorită. Gustul este uşor amărui la început asemuindu-se cu cel al andivelor. Şi persoanele bolnavicioase, care se simt mai tot timpul obosite, ar trebui să facă câte o cură de 14 zile cu tulpini proaspete de păpădie.

Cicoarea ajută şi în alte afecţiuni, combatând cu succes mâncărimile, eczemele şi erupţiile pielii. Curăţă stomacul de tot felul de substanţe care se elimină greu, îmbunătăţind astfel sucul gastric. Pe lângă săruri minerale, păpădia conţine substanţe curative şi de sinteză foarte importante pentru înlăturarea tulburărilor de metabolism.

Frunzele de păpădie sunt un excelent diuretic, ajutând la eliminarea apei în exces din organism şi scăzând tensiunea arterială. Din frunzele şi rădăcina de păpădie se pot face ceaiuri sau pot fi luate sub formă de capsule sau tinctură.

Advertisement

Datorită efectului său depurativ, cicoarea ajută şi în artrită sau reumatism, iar inflamaţiile ganglionilor se retrag dacă se ţine o cură de 3-4 săptămâni, cu tulpini proaspete. De asemenea, păpădia se foloseşte cu succes şi în icter sau afecţiuni splenice.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *