ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Miracolul de sub dărâmături. La 3 ani, o fetiță a supraviețuit cutremurului

Bucurie teribilă și rugăciuni către Alah au urmat după extragerea de sub dărâmături a micuței turcoaice. Toți au considerat un miracol faptul că a rezistat zeci de ore, prinsă între betoane.

Avatar

Publicat

pe

Bucurie teribilă și rugăciuni către Alah au urmat după extragerea de sub dărâmături a micuței turcoaice. Toți au considerat un miracol faptul că a rezistat zeci de ore, prinsă între betoane.

O fetiţă de trei ani a fost salvată de sub dărâmături la 65 de ore de la producerea seismului care a devastat săptămâna trecută regiunile costiere din vestul Turciei şi al cărui bilanţ a urcat luni la 83 de victime, informează DPA, citată de Agerpres.

Operațiunea s-a desfășurat în Izmir, la ruinele unui bloc prăbușit, a precizat Agenţia de gestionare a dezastrelor (AFAD). Fetița Elif a dat primele semne că s-ar afla acolo la trei zile după ce un puternicul cutremur, de 6,7 grade pe scara Richter, care a ținut zeci de secunde, având epicentrul plasat în Marea Egee, a zguduit vineri Turcia şi Grecia.

Acțiunea de salvare a fetiţei Elif, care a fost transportată imediat la un cort medical, a putut fi vizionată la televizor.

Salvatorii reușiseră să o scoată pe mama fetiţei Elif şi pe cei trei fraţi ai ei de sub dărâmăturile acelui bloc cu opt etaje, sâmbătă, la 23 de ore după producerea seismului. Din păcate, unul dintre fraţii lui Elif a murit între timp, raportează CNN.

Potrivit unui mesaj publicat de AFAD pe Twitter, o altă fată, Idil Sirin, în vârstă de 14 ani, a fost salvată după ce a petrecut 58 ore sub dărâmături.

Dacă Grecia nu a raportat multe victime, bilanţul din Turcia a urcat la 83 de victime după 3 zile, a anunţat ministrul turc pentru Mediu şi Planificare Urbană, Murat Kurum, după ce mai multe cadavre au fost recuperate de sub clădirile prăbuşite în Izmir, al treilea oraş ca mărime din această ţară.

Advertisement

Pe insula greacă Samos, în urma seismului din Marea Egee, au murit doi adolescenţi, potrivit presei naţionale. Turcia se află la confluenţa unor importante falii seismice şi a fost afectată în trecut de mai multe cutremure de pământ devastatoare. Un astfel de seism, care s-a produs în nord-vestul ţării în 1999, a ucis peste 17.000 de persoane. Conform seismologilor români faliile acestea nu au nicio legătură cu zona seismică Vrancea.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *