ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

O femeie a născut gemene la vârsta de 73 de ani și a devenit cea mai bătrână mamă din lume. 

O femeie de 73 de ani din sudul Indiei a născut două gemene perfect sănătoase. Femeia, al cărei soț are 82 de ani, a mărturisit că ziua în care le-a adus pe lume pe fetițe a fost cea mai frumoasă din viața ei.

Avatar

Publicat

pe

O femeie de 73 de ani din sudul Indiei a născut două gemene perfect sănătoase. Femeia, al cărei soț are 82 de ani, a mărturisit că ziua în care le-a adus pe lume pe fetițe a fost cea mai frumoasă din viața ei. Ea a devenit cea mai bătrână mamă din lume, însă recordul nu a fost încă omologat.

A născut la 73 de ani. E cea mai bătrână mamă din lume

Fetițele s-au născut, joi, prin cezariană. Uma Shankar, medicul care a asistat-o pe femeie la naștere, a anunțat că mama și gemenele sunt perfect sănătoase. Mangayamma Yaramati și soțul ei, Sitarama Rajarao locuiesc împreună în Andhra Pradesh, au spus că și-au dorit mereu să aibă un copil, dar nu au reușit să facă unul până acum, în timp ce soția a precizat că a fost mereu stigmatizată de societate pentru că nu putea să nască.

„Mi se spunea doamnă fără copii. Am încercat de multe ori să facem un copil, am mers la mulți medici, deci pot să spun că acesta este cel mai fericit moment din viața mea”, a spus femeia.


„În timpul tratamentului am avut trei tipuri de medici care s-au ocupat de caz: unul s-a îngrijit de sănătatea generală, altul s-a ocupat de nutriție, iar altul de sarcină”, a precizat Uma Shankar.

Manngayamma a rămas însărcinată după ce a găsit o donatoare de ovul, care a fost fertilizat cu ajutorul soțului ei. Ea a devenit cea mai bătrână mamă din lume, dar recordul nu a fost încă omologat.

În 2016, o altă femeie din India a născut la vârsta de 72 de ani. În România, cea mai bătrână mamă este Adriana Iliescu, femeia care a născut la 67 de ani și a deținut recordul mondial pentru o vreme.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *