ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Metode naturale pentru dizolvarea și eliminarea pietrelor la rinichi

Avatar

Publicat

pe

Calculii renali sunt acele formațiuni dure care se formează la nivelul rinichilor. Iau naștere când echilibrul dintre mineralele și sărurile din urină se modifică.

Calculii renali de dimensiuni mici pot fi eliminați fără intervenție chirurgicală, cu ajutorul remediilor naturiste.

Cei mai mulți calculi renali sunt formați din calciu și apar din cauza modificării concentrației acestui mineral în urină. Factorii genetici pot fi o cauză, dar și lipsa hidratării corespunzătoare, tulburări hormonale, boli inflamatorii inestinale șamd.

Pietrele la rinichi

Uneori, pietrele la rinichi de dimensiuni foarte mici, sub 5 mm, se elimină pe cale naturală, fără a provoca durere. Doctorii recomandă în aceste cazuri consumul de lichide, adică minimum 10 căni cu apă plată, zilnic.

Pentru dizolvarea și eliminarea calculilor renali, fitoterapeuții te sfătuiesc să încerci o serie de plante care au efect diuretic: merișorul, cozile de cireșe, mătasea de porumb, frunzele de mesteacăn.  Bine de știut!

Dacă pietrele renale sunt mari, nu se recomandă consumul de plante cu efect diuretic, existând riscul ca acești calculi să pornească pe căile urinare provocând o colică renală (criză de rinichi), infecții sau chiar hidronefroză – blocajul rinichilor.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *