ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Ce pățește corpul tău când urăști

Avatar

Publicat

pe

Potrivit unui studiu realizat de media psychology research center, expunerea la ură, pe internet, are efecte negative nebănuite asupra organismului nostru.

Atacurile constante îndreptate asupra cuiva dau naștere unei reacții psihologice care, la rândul ei, cauzează o transformare la nivelul organismului. Practic, în corpul nostru toate aceste lucruri se resimt în același mod ca și un atac în viața reală.

Ura duce la inundarea organismului cu cortizol, un hormon ce ne limitează anumite funcții, pentru a ne conserva energia pentru luptă și fugă. Deși nu fugim nicăieri, așa se pregătește organismul nostru pentru supraviețuire, pentru că așa funcționează instinctul de apărare.

Pe durata acestei stări de alertă, funcții normale, precum digestia, sunt aproape blocate. Expunerea prelungită la cortizol și la ceilalți hormoni care apar în timpul răspunsurilor de tipul „luptă sau fugi”, cum ar fi adrenalina, poate duce la probleme de somn, creștere în greutate, dificultăți digestive și anxietate. “deoarece corpul nostru răspunde la medii virtuale ca și cum s-ar afla în medii offline, se pot resimți același tip de traume”, spune pamela rutledge, directoarea Media Pshychology Research Center.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *