ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Controversă privind tratamentul anti-covid-19 luat de Mihai de la 3 Sud Est. Medicii rup tăcerea

Avatar

Publicat

pe

Cadrele medicale din Constanța susțin că nu l-au tratat pe solistul trupei 3 Sud-Est cu Ivermectină (medicament de uz veterinar). Artistul a avut o formă gravă a noului virus.

Controversă privind tratamentul anti-covid-19 luat de Mihai de la 3 Sud Est

Asta după ce Medicul Ion Alexie din Las Vegas a spus tratamentul cu Ivermectină l-a salvat pe Mihai Budeanu de la 3 Sud-Est, care a făcut în luna noiembrie o formă mai gravă a coronavirusului.

Pe 19 noiembrie, anul trecut, artistul a fost internat într-o stare foarte gravă la Spitalul Municipal Mangalia, fiind mai apoi transferat la Medgidia. Cântărețul trupei 3 Sud-Est a sta internat în spital aproape o lună de zile.

”Da, l-am tratat prin telefon. Chiar în ambulanţă i s-a dat Ivermectină. În protocol au existat și steroizi”, a afirmat dr. Ion Alexie la Antena 3.

Autoritățile medicale din Constanța neagă acest lucru

Pe de altă parte medicii din Constanța neagă faptul că artistului i s-ar fi administrat Ivermectină în ambulanță sau în spitalele în care a fost internat. Potrivit doctorilor, pacienții nu sunt tratați cu astfel de medicamente, care nu sunt în programa de medicație.”Noi nu dăm așa ceva, nu există în protocolul nostru, nu le avem în programa de medicație, în baremul aprobat. Nu este trecut în protocoale, nu este recomandat de Ministerul Sănătății. Nici cu acordul pacientului sau la cererea lui expresă nu putem administra. Nu își riscă nimeni slujba. Poate vreo ambulanţă privată, dar nu cred că ar face nici ei așa ceva“, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Ambulanţă a Județului Constanța.

Pacienții pot lua aceste medicamente fără știrea medicilor

Mai mult de atât, potrivit unor surse medicale de la Spitalul Medgidia, lui Mihai Budeanu nu i s-a administrat medicamentul menționat ci steroizi. Însă, aceste surse susțin că tabletele de Ivermectina pot fi luate de pacienți fără știrea sau acordul medicilor.

Advertisement

”Cadrele medicale nu-și pot asuma acest risc, să facă un tratament neautorizat în România, care este doar de uz veterinar. În America, da, au apărut studii științifice încă din aprilie 2020 care arată că Ivermectina este eficientă în oprirea replicării virale, cu potențial succes în tratarea COVID-19, dar noi nu l-am folosit.

Am auzit că l-au cumpărat oamenii, care vor căuta acum mirajul Ivermectină. Este un tratament oral, nu injectabil, pacientul îl poate lua oricând fără ca cineva din spital să știe. Este posibil să-l fi avut și să-l fi luat Budeanu, care a fost într-o stare extrem de gravă, dar în orice caz fără știrea noastră“, susțin sursele medicale, potrivit adevărul.ro.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *