ZiarulRing

19-mai2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Marcel Ciolacu, PREȘEDINTE? Răspunsul premierului lasă loc de interpretări adânci

Avatar

Publicat

pe

Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că nu știe ce va face, întrebat la Timișoara dacă își asumă o candidatură la alegerile prezidenţiale.

Liderul PSD a precizat că momentan „provocarea” este „să se ridice la așteptările românilor” din funcția pe care o are la ora actuală.

„Nu ştiu ce voi face. Provocarea pe care o am în acest moment este, în primul şi primul rând,, aceea de a mă ridica la înălţimea aşteptărilor românilor din funcţia de prim-ministru. Cele mai importante alegeri pentru mine, ca preşedinte al PSD, dar şi pentru secretarul general Paul Stănescu, întotdeauna sunt primele alegeri. Primele alegeri sunt cele europarlamentare. După alegerile europarlamentare, partidul se va strânge şi va avea abordarea pentru alegerile locale”, a precizat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Timişoara dacă îşi asumă o candidatură la alegerile prezidenţiale.

Un nou USL?

Liderul PSD a mai spus că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu.

„Haideţi să vorbim politic. USL s-a creat fiindcă exista un duşman, acel duşman se numea Traian Băsescu . Eu nu am duşmani în politică. Eu am adversari şi colegii mei la fel. Exclud un USL, asta încerc să vă explic, orice alianţă, nu e nimic valabil, nu pot să vă confirm sau să vă infirm, dacă rămâne ceva valabil, nu am decis, vă pot spune despre ceva când am decis, dacă rămâne sau nu valabil, dar de obicei şi apropiaţii mei cunosc, inclusiv adversarii politici, eu când promit ceva şi am stabilit ceva, aşa rămâne”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă la Timişoara.

La fel, la nivel local, preşedintele social-democraţilor a precizat că ar fi de acord cu un proiect local, dar care să fie acceptat de locuitorii din zonă.

Advertisement