ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Ciolacu: Joi vom mări salariul minim. Decizia vine dupa un val de noi taxe și impozite

Avatar

Publicat

pe

Guvernul va adopta joi o ordonanţă prin care salariul minim pe economie creşte de la 3.000 la 3.300 de lei şi o hotărâre prin care salariul minim în construcţii creşte de la 4.000 la 4.500 de lei, a informat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

„Mâine dau ordonanţă şi HG, o dată pentru mărirea salariului (minim) de la 3.000 la 3.300 şi HG pentru mărirea salariului (minim) în construcţii de la 4.000 la 4.500, astfel încât plătirea CASS nu va afecta nicio categorie. Ei erau exceptaţi de plătirea CASS şi nu vor fi afectaţi deloc de introducerea CASS”, a explicat prim-ministrul, la Digi 24.

El a menţionat că într-o discuţie cu mediul de afaceri şi sindicatele s-a propus ca salariul minim pe economie să fie diferenţiat pe categorii socio-profesionale, ceea ce este o idee bună.

„Au venit şi mediul de afaceri, şi mi se pare corectă abordarea, au venit şi la tripartit, au fost şi sindicatele şi patronatele, totuşi să diferenţiem mărirea salariului minim pe economie pe categorii socio-profesionale şi cred că e o abordare corectă. E o abordare de bun simţ, un pic liberală, corect, dar e o abordare ancorată, de fapt, în economie. O să pornim acest dialog”, a afirmat Ciolacu.