ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Litoralul românesc, în concurență cu Turcia, Grecia și Bulgaria

Avatar

Publicat

pe

Târgul de Turism al României (TTR) a devenit un prilej de lansare a celor mai bune oferte, inclusiv pentru agențiile care nu mai participă cu standuri la expoziția de la Romexpo.

Variantele online de „târg” au continuat tradiția, în același timp cu evenimentul, unele prelungindu-se cu o săptămână, pentru cei care vor să cumpere vacanțe ieftine. Cele mai căutate sunt ofertele pentru vara acestui an, la plajă, în Grecia, Turcia și Bulgaria, dar și pe litoralul românesc. Agențiile de turism au înregistrat recorduri de vânzări pentru aceste tipuri de pachete turistice, pe site-urile proprii, inclusiv pentru stațiunea Mamaia, care anul acesta nu a participat la TTR.

Cea mai mare provocare a agențiilor care vând pachete turistice în România este creșterea incoming-ului – adică aducerea turiștilor străini în țara noastră. Din acest punct de vedere, preferințele turiștilor români sunt totalmente diferite de cele ale străinilor care ne vizitează țara. De exemplu, în această perioadă, agențiile de turism au vândut foarte bine vacanțele pe litoral, pentru vara anului 2024, în topul destinațiilor fiind și litoralul românesc, pe lângă stațiunile din Grecia, Turcia, Bulgaria. În schimb, incoming se face mai ales pentru circuitele culturale.

Agenția Bibi Touroperator a făcut un studiu la TTR, cu scopul de a măsura interesul vizitatorilor pentru tipurile de oferte. Din studiul agenției reiese că interesul pentru destinațiile prezentate a fost în proporție de 85% pentru cele din străinătate și doar 15% pentru România. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement