ZiarulRing

22-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Jucătorii de poker, în scădere abruptă. Unde crește industria jocurilor de noroc

Avatar

Publicat

pe

Jocurile de noroc par să fi intrat într-o perioadă cu o dezvoltare mult mai lentă, în anumite țări din Europa. Cel puțin anumite segmente.

Serviço de Regulação e Inspecção de Jogos, autoritatea portugheză care reglementează jocurile de noroc, și-a prezentat recent raportul privind înregistrarea activității de jocuri de noroc online, în al doilea trimestru al anului 2023.

Datele arată bine fiannciar. Activitatea de jocuri și pariuri online a generat venituri brute de 205,9 milioane de euro, o creștere de 41,8% față de același trimestru a anului precedent. În ceea ce privește taxele, Taxa Specială pentru Jocurile Online (IEJO) se ridică la 59,3 milioane de euro, în creștere cu 14,4 milioane de euro față de același trimestru din 2022.

Pokerul a contribuit doar cu o mică parte (2,5%) din cele 59,2% din valoarea totală determinată. Pe partea opusă sunt Slots cu 82,5%, Ruleta franceză cu 7,6%, Blackjack cu 5,4%, dar pokerul rămâne jocurile franceze sau jocurile de masă care închid clasamentul cu ‘1,9%. Din acest mic 2,5%, 1,0% este generat în modul turneu și 1,5% în jocuri cash.

Pariurile continuă la fel ca în trimestrele precedente, impulsionate în mare parte (70,6%) de contribuția fotbalului. Restul procentelor sunt repartizate între sporturile secundare: 20,1% tenis, 7,4% baschet și 4,1% alte sporturi.

Dracula Cazino

In Romania situatia e asemanatoare. Jucătorii de poker sunt in scadere. In schimb, creste numarul de jucatori la cazino. Potrivit unui afiliat al industriei de jocuri de noroc, DraculaCazino, un jucător autohton, numărul acestora crește cu circa 5% anual, un ritm mai lent față de anii trecuti, dar tot pe crestere.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *