ZiarulRing

25-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Tot mai mulți chinezi joacă la loto! Motivul: crește șomajul, iar economia scade

Avatar

Publicat

pe

Vânzările de bilete de loterie din China au crescut în august la cel mai ridicat nivel din acest an, pe fondul îngrijorării publice cu privire la economie, după date care indică perspective nefavorabile, inclusiv cele privind şomajul în rândul tinerilor, transmit Reuters și news.ro

Astfel, vânzările de bilete de loterie la nivel naţional au crescut cu 53,6% în august faţă de anul precedent, la 52,96 miliarde de yuani (7,25 miliarde de dolari), a relatat sâmbătă agenţia oficială de presă Xinhua, citând date de la ministerul de finanţe.

Din ianuarie până în august, au fost vândute la nivel naţiona bilete de loterie în valoare totală de 375,76 miliarde de yuani, în creştere cu 51,6% faţă de anul precedent, arată datele.

Creşterea vânzărilor de bilete de loterie a coincis cu luni de zile cu date economice în mare parte slabe, rata şomajului a solicitanţilor de locuri de muncă cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani atrăgând o atenţie deosebită din partea factorilor de decizie.

Rata şomajului în rândul tinerilor din China a atins un nivel record de 21,3% în iunie, potrivit datelor oficiale.

Unii comentatori din reţelele de socializare au legat creşterea bruscă a vânzărilor de loterie din ultimele luni de îngrijorările economice din ce în ce mai adânci ale tinerilor.

Advertisement

”Tinerii au mai multe şanse să câştige 5 milioane de yuani la loterie decât să câştige 5 milioane dintr-o lucrare”, a scris unul pe popularul microblog chinez Weibo.

Biroul de statistică al ţării a încetat brusc să publice statistica şomajului în rândul tinerilor în august, spunând că aceasta a fost suspendată, deoarece oficialii încearcă ”să optimizeze” metodologia de colectare a datelor, declanşând un val de critici pe reţelele sociale.

Afectaţi de creşterea costurilor locuinţelor şi de încetinirea economiei, absolvenţii şomeri au renunţat la oraşele care au oferit în mod tradiţional o bază pentru bogăţia clasei de mijloc.

Jucători de poker

În schimb, în alte tari, numarul jucatorilor de poker, alt segment al jocurilor de noroc, este in scadere, ceea ce ar putea reprezenta o surpriză uriasa pentru aceasta industrie.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *