ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Ireal! Ce a uitat Ion Țiriac într-un garaj: ”Eu am avut treabă toată viața mea, înțelegeți?”

Avatar

Publicat

pe

Miliardarul Ion Țiriac nu are problemele unui român de rând. Acesta a dezvăluit într-un interviu cum a uitat într-un garaj din Germania, timp de 10 ani, două mașini Ferrari F40, în valoare de peste 1 milion de euro fiecare.

Ion Țiriac a pierdut din vedere mai bine de 2 milioane de euro. Miliardarul a uitat 2 mașini Ferrari într-un garaj din Germania

Excentricul miliardar Ion Țiriac are o colecție de peste 400 de mașini lux, așa că nu este de mirare că mai uită de ele din când în când. Așa a făcut și cu două mașini marca Ferrari F40, pe care le-a abandonat fără să vrea timp de mai bine de un deceniu într-un garaj din Munchen.

„Eram la Monte Carlo, la Formula 1, unde discutam cu Stefano Casiraghi, soțul lui Caroline de Monaco. Ferrari ieșise cu faimosul model F40. Cumpărasem un exemplar, iar el îmi spune că și l-a vândut pe al lui cu 1,2 milioane de dolari. Eu i-am zis că nu-l dau pe-al meu, ba chiar îmi mai iau unul, ceea ce am și făcut după vreo două luni.

Și pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen. După vreo zece ani, mă sună ăia: «Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari?». Uitasem de ele! Eu am avut treabă toată viața mea, domnule, înțelegeți? De dimineața până seara ca jucător, mai rău ca antrenor și mai rău ca manager.

Vă dați seama că după 10 ani de zile, ținând o mașină într-un garaj, automat trebuie să îi dai motorul jos, să începi să îl refaci, și le-am vândut într-o clipită cam cu jumătate din banii pe care îi dădusem pe ele”, a relatat afaceristul.

Prima mașină a fost o Skoda Octavia

Țiriac a povestit că prima mașină cumpărată de el a fost o Skoda Octavia, în anii ’60. Cât despre pasiunea pentru aceste bijuterii, milionarul spune că a fost dintotdeauna, dar îl are ca factor pe Bernie Ecclestone, pe care îl cunoaște de aproape 50 de ani.

Advertisement

„O Skoda Octavia. Chiar în ziua în care mi-am cumpărat-o, poarta Institutului de Cultură și Educație Fizică, actualul ANEFS, s-a închis exact peste portiera mea din dreapta. Omul de la intrare m-a salutat și a uitat de poartă. N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape. Înainte avusesem o motocicletă. Asta se întâmpla pe la începutul anilor ’60”, a povestit fostul tenismen pentru Gazeta Sporturilor.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *