ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Ion Țiriac, conflict cu o legendă a tenisului. ”I-am zis niște lucruri urâte!”

Avatar

Publicat

pe

Cupa Davis, mărul discordiei. Ion Țiriac, conflict cu o legendă a tenisului, care l-a acuzat pe afacerist că a orchestrat marele eveniment. Împăcarea a venit după trei ani de la dispută, când la București s-au reunit România și SUA.

Ion Țiriac, la cuțite cu o legendă a tenisului. Conflictul s-a încheiat abia în 2002

Stan Smith și-a amintit de conflictul pe care l-a avut cu Ion Țiriac cu ocazia finalei Cupei Davis, pe care echipa SUA a câștigat-o la București în anul 1972. Legenda tenisului spune că Țiriac a orchestrat unele momente din ziua cea mare, cum ar fi să provoace tribunele, trăgând de timp, ori să-și ”aducă toate rudele și să le pună arbitrii pe linie”. Cei doi s-au confruntat după meci, Smith i-a zis ”lucruri urâte” lui Țiriac, și-au strâns mâna și credeau că nu-și vor mai vorbi niciodată.

„Au fost zece zile de ploaie la București, iar ei udau terenul și mai mult încât să fie și mai lent. Țiriac a orchestrat totul, și-a adus toate rudele și le-a pus arbitrii de linie. Au fost numeroase decizii greșite. Iar evenimentul în sine a fost foarte tensionat, veneam după incidentele de la Olimpiada de la Munchen. Iar totul a devenit și mai tensionat.

Țiriac a făcut totul să provoace tribunele, trăgea de timp. După meci i-am zis niște lucruri urâte lui Țiriac când îi strângeam mâna și asta a fost tot… N-a fost deloc o despărțire prietenoasă. Nu am mai vorbit cu el 2-3 ani după acel moment”, a povestit Stan Smith pentru Ubitennis.com. 

”Țiri, mi-ar plăcea să îngropăm securea războiului”

S-a întâmplat, totuși, la 2-3 ani distanță de acel moment, iar ”tatonările” au mai durat câțiva ani. Smith a precizat că s-a împăcat cu Țiriac tocmai în anul 2002, când la București a avut loc un meci demonstrativ între România și SUA. Pentru a îngropa securea războiului a fost nevoie doar de bunăvoința lui Țiriac, o stewardesă și câteva vorbe bune pe un bilet.

„După meci, i-am spus lui Țiriac că trebuie să merg la Atena și că am escală la Viena. Iar Tiriac a spus să iau avionul lui. M-a întrebat daca vreau stewardesă sau dacă vreau cafea sau ceai. Am avut doi piloți și o frumoasă stewardesă. I-am scris un bilet după: ‘Țiri, iți mulțumesc foarte mult, a fost minunat și mi-ar plăcea să îngropăm securea războiului”, a mai spus acesta.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *