ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Iată ce pufoşenii vrea să cumpere guvernul: „Picurici”, mascote pentru cei mici!

Protecţia mediului este o temă care îi vizează nu doar pe adulţi, ci şi pe copii.

Avatar

Publicat

pe

În cadrul unui proiect de mediu, pentru care a obţinut un împrumut de la Banca Mondială, Guvernul României intenţionează să cumpere câteva mii de mascote inedite. Protecţia mediului este o temă care îi vizează nu doar pe adulţi, ci şi pe copii.

Astfel, pentru că este important ca şi cei mici să conştientizeze de ce este necesar să avem grijă de mediul înconjurător, ei vor fi avea parte de „lecţii” cât se poate de atractive. Banca Mondială a acordat Guvernului României un împrumut pentru finanţarea proiectului de mediu „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”, în cadrul căruia intenţionează să cumpere 3.000 de mascote botezate „Picurici”.

Respectivele „pufoşenii” vor fi împărţite, potrivit unui document oficial, în cadrul a 87 de evenimente dedicate copiilor şi incluse în „Campania de conştientizare la nivel de bazin hidrografic”. Va avea 28 de centimetri Cu siguranţă, „Picurici” va fi extrem de îndrăgit de copii. Mascotele pufoase vor fi de tipul unei marionete-mănuşă şi vor avea forma unei picături de apă. Culoarea acestora va fi bleu deschis, în timp ce gura va fi roşie, sprâncenele negre, iar ochii vor avea pupile mobile negre. „Picurici” va fi şi destul de măricel: va avea 28 de centimetri lungime şi 23 de centimetri înălţime.

Mascotele ar putea fi livrate chiar luna viitoare la Unitatea de Management al Proiectului „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” din cadrul Ministerului Mediului. Îi învaţă pe copii să aibă grijă de apă Simpaticul „Picurici” prinde viaţă şi în pliantul informativ „Apa are grijă de tine. Tu ai grijă de ea?”, în care îi învaţă pe elevi cum să menţină apa curată pentru ca oamenii să nu se îmbolnăvească.

Proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”, în cadrul căruia guvernul intenţionează să cumpere mascotele inedite, are ca scop alinierea la cerinţele Directivei Nitraţilor a Uniunii Europene, urmărind, printre altele, reducerea deversărilor. „Oamenii buni au grijă de apă şi de natură. Şi voi, copiii, puteţi ajuta.” – „PICURICI” „Salut! Pe mine mă cheamă Picurici. Sunt o picătură de apă şi sunt aici de foarte multe milenii.” – PICURICI”

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/221971/Iata-ce-pufosenii-vrea-sa-cumpere-guvernul-Picurici-mascote-pentru-cei-mici-

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *