ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

„După De Niro, Gandolfini a fost cel mai BUN MAFIOT!” Vezi cine spune asta

Avatar

Publicat

pe

Moartea surprinzătoare a actorului James Gandolfini a îndoliat lumea filmului de pretutindeni. Dispariţia sa i-a surprins şi pe criticii români de film. Unul dintre cei mai importanţi a vorbit despre cariera actorului care a avut un rol memorabil în celebrul serial „Clanul Soprano”.

Irina Margareta Nistor îl include pe James Gandolfini în lista actorilor de primă mână şi regretă că viaţa lui s-a oprit la 51 de ani. Criticul de film a explicat de ce Gandolfini a ajuns să fie atât de apreciat.„El are în spate o carieră de teatru, în primul rând. Faptul că a debutat pe Broadway cu „Un tramvai numit dorinţă”, în care i-a luat locul lui Marlon Brando, spune foarte mult despre el. Dintre toţi artiştii care au jucat în serialele din ultimii ani este figura cea mai emblematică. Era un actor intens şi faptul că serialul a durat atât de mult I se datorează lui James Gandolfini. Este clar că şi scenariul a fost foarte bun, dar James a tras după el serialul. Fără el, << Clanul Soprano >> ar fi fost un serial ca oricare altul. În America sunt foarte multe producţii, însă puţine se întind pe multe serii. Acolo, audienţa hotărăşte în mare măsură durata de viaţă a unui serial. << Clanul Soprano >> a fost atipic, arăta mai degrabă ca un film artistic, nu ca un serial, filmat zilnic cu câte două duble”, a declarat Irina Margareta Nistor, în EXCLUSIVITATE pentru ziarulring.ro

James Gandolfini l-a interpretat magistral pe Tony Soprano. De altfel, prestaţia sa a fost premiată cu un Glob de Aur şi trei premii Emmy. De-a lungul timpului, mulţi actori au impresionat în rolul de mafioţi sau gangsteri. Irina Margareta Nistor îl plasează pe Gandolfini imediat după Robert de Niro. Mai mult, ea îl asociază pe Gandolfini cu un actor român care a făcut istorie la Hollywood. „După Robert de Niro, James Gandolfini a fost cel mai << Bun Mafiot >>”, cred că la egalitate cu Al Pacino. L-aş mai compara cu Edward G. Robinson, românul nostru care era o figură similară şi pe care toată lumea l-a considerat cel mai mare gangster al Americii”. Criticul de film explică de ce James Gandolfini a fost atât de iubit şi convingător în rolul lui Tony Soprano din „Clanul Soprano”. „James Gandolfini a avut succes cu << Clanul Soprano >> pentru că a trecut foarte uşor de la o stare la alta. Pe alocuri era brută, când ajungea la terapeut, era mieluşel. Făcea bine trecerile şi aveai impresia că suferă de o personalitate multiplă fără să pară că este neverosimil. Asta mi s-a părut marea lui calitate. James Gandolfini nu cred că se putea desfăşura pe întinderi mici de rol. După succesul cu << Clanul Soprano >>, producătorii îl foloseau pe Gandolfini în filme ca să agaţe public cât mai numeros. Aşa cum s-a întâmplat şi cu noua producţie a lui Pedro Almodovar. I-a distribuit pe Antonio Banderas şi Penelope Cruz pentru a vinde filmul mai uşor. James Gandolfini a încremenit în rolul lui Tony Soprano. Sunt două situaţii: actori care încremensc într-un rol, doar pentru că nu fac nimic altceva în cinematografie, şi a doua situaţie, când alţii fac rolurile prea bine. James Gandolfini se înscrie în a doua categorie”.


James Gandolfini a murit aseară, la Roma, în Italia, în urma unui stop cardiac. James Gandolfini s-a oprit la 51 de ani. Era căsătorit din 2008 cu fostul model Deborah Lin, cu care are o feţită în vârstă de un an, dar mai are un fiu cu prima soţie, Marci Wudarski, de care a divorţat în 2002. Renumitul actor a jucat în peste 40 de filme.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *