ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

DRAMA CONTINUĂ pentru Gabriel Cotabiţă: Este HRĂNIT printr-o VENĂ de lângă inimă

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a pus România pe jar. De două săptămâni, de când a fost găsit inconştient în sala de fitness a unui hotel din Capitală, artistul se zbate să trăiască şi este ţinut în viaţă de aparate la Spitalul Floreasca, iar mii de oameni se roagă pentru sănătatea lui.

Avatar

Publicat

pe

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a pus România pe jar. De două săptămâni, de când a fost găsit inconştient în sala de fitness a unui hotel din Capitală, artistul se zbate să trăiască şi este ţinut în viaţă de aparate la Spitalul Floreasca, iar mii de oameni se roagă pentru sănătatea lui.

De când se află în comă, cântăreţul este hrănit artificial, iar medicii luptă să-l salveze. La început a fost intubat, pentru a fi ventilat mecanic, iar recent medicii i-au făcut o traheostomie pentru a preveni o infecţie la plămâni. Este supravegheat permanent, atât de personalul medical, cât şi de aparatele care îi înregistrează fiecare modificare survenită în activitatea cerebrală, toată lumea sperând că artistul îşi va reveni.

Alimentaţia parenterală, singura cale „Starea artistului permite doar nutriţia artificială. Fluidele şi substanţele nutritive îi sunt introduse în organism prin alte căi decât cea normală, adică decât prin cavitatea bucală şi prin înghiţire. În cazul lui a fost posibilă doar alimentaţia parenterală, adică substanţele nutritive şi lichidele sunt introduse în organism prin intermediul unui cateter, printr-o venă centrală a corpului, aflată în apropierea inimii – vena subclavie.

Carbohidrații (glucidele, zaharurile) sunt introduși sub formă de glucoză (dextroză), proteinele – sub formă de aminoacizi, iar lipidele (grăsimile) – sub formă de acizi grași esențiali. Acești nutrienți sunt exact calculați pentru necesarul zilnic”, au declarat, pentru „ring”, surse medicale.

Va reînvăţa să vorbească

„Pentru că i s-a făcut traheostomia, este foarte posibil ca laringele să fi avut de suferit. În cazul în care îşi va reveni din comă, există riscul să nu poată vorbi nici după ce tubul de traheostomă va fi înlăturat şi va respira singur; va fi nevoit să recurgă la ortofonie. Practic, va reînvăţa să vorbească. Va face exerciţii de articulare pentru a fi remediată tulburarea emisiei vocale. Însă despre cântat, greu de spus dacă va mai putea”, ne-au precizat surse medicale.

Advertisement

„Torentul sangvin venos este mult mai mare pe vena subclavie decât pe o venă periferică, iar riscul de înfundare a acesteia prin hrănirea parenterală este minimalizat. Astfel, bolnavului i se pot administra soluții mult mai concentrate, mult mai osmotice, puternic calorice, fără balastul lichidian aferent.”,

Surse medicale „Nutriţia şi hidratarea artificială pot fi aplicate perioade îndelungate de timp.”, Surse medicale 14 zile au trecut de când Gabriel Cotabiţă se află în comă.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *