ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Doctorița Adina Alberts, acuzată de minciună de prietenii fostului soț, bancherul George Alberts

Avatar

Publicat

pe

Sâmbătă seara, 10 octmbrie, publicam în exclusivitate știrea că vineri noaptea, a încetat din viață, George Alberts, cetățean olandez, răpus de coronavirus. Era de zece zile în comă, la spital.

Am relatat pe larg ce s-a întâmplat cu primul soț al Adinei Alberts și am reprodus mesajul unuia dintre prietenii săi, Paul Wood, care cerea ajutor pe Facebook pentru identificarea vreunei rude din România sau din Olanda care să hotărască ce se întâmplă cu trupul defunctului. Într-un final, după vreo 2-3 ore de la postare, a anunțat că a fost anunțat fratele lui George Alberts de către spital și că fostul bancher va fi înmormântat în Olanda.

Imediat după postare, mulți români și străini care activează în mediul bancar sau al afacerilor și-au exprimat compasiunea și regretul pentru dispariția lui George Alberts, la vârsta de 66 de ani. Mesaje de regret și aprecieri pentru cel ce a fost „un om deosebit și un prieten al românilor” au curs și pe pagina de Facebook a lui George Alberts. Acesta locuia în România de 25 de ani.

Am reprodus și două dintre aceste mesaje, extrem de sensibile. Un singur lucru am greșit în știre: George Alberts nu a murit la Spitalul Matei Balș, cum ne spusese unul dintre foștii lui colaboratori, ci la Spitalul Județean Ilfov.

Am publicat și textul scris de fosta sa soție Adina Alberts (acum soția lui Viorel Cataramă), postat pe pagina ei de Facebook la aproape 24 de ore de la decesul bancherului. Chiar făceam precizarea respectivă și subliniam că nu știe prea multe despre situația lui George Alberts. Iată textul din 10 octombrie publicat de Rețete și vedete – Mesajul fostei soții prin care acuză cadrele medicale:

„În urmă cu puțin timp, dr. Adina Alberts a scris pe pagina ei de Facebook despre moartea primului ei soț. Este clar că nu are toate datele despre ce s-a întâmplat cu acesta, dar acuză cadrele medicale și susține că George Alberts a murit „răpus de crasa indolență”.

Advertisement

Dr. Adina Alberts: „S-a zbătut 3 săptămâni ca să supraviețuiască. Din păcate nu a reușit. Nu, nu l-a răpus acestă boală pandemică deși se infectase cu Sars-Cov2 în urmă cu câteva săptămâni. Ci sistemul de sănătate românesc care este în mare parte bolnav și plin de bube!
Sunt prea tristă acum ca să fac o analiză “la rece”. Și prea scârbită. Dar lucrurile nu trebuie să rămână așa.
GEORGE ALBERTS s-a stins aseară, la 66 de ani, răpus de crasa indolență a unor membri ai personalului medical dintr-un mare spital public bucureștean.
De naționalitate olandeză, a iubit România imediat ce a pus piciorul pe aceste meleaguri. Se întâmpla asta în urmă cu 25 de ani! Dar țara asta i-a venit “de hac”!
Dumnezeu să-l ierte și să îl primească alături de EL!”

Mesajul primit la redacție: „Fosta doamnă Alberts habar nu avea că George este în comă indusă”

„Vă rugăm să publicaţi acest comunicat pentru rectificarea unor afirmaţii eronate apărute în cadrul reţelelor sociale şi preluate de presă.

Domnul George Alberts a murit în Spitalul Ilfov în urma infectării cu Covid19, decesul a survenit în urmă a două atacuri consecutive de cord sâmbătă noaptea, respectiv în dată de 10 Octombrie 2020. Nu a murit la Spitalul Matei Balş şi nu a avut infecţii nozocomiale aşa cum afirma fosta sa soţie Adina Alberts.

Mulţumim pe această cale echipei Spitalului Ilfov care l-a îngrijit şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l salva pe George Alberts.

Este dezgustător că cineva să îşi facă publicitate pe seama unui om care a trăit cu maximă demnitate, onoare şi nobleţe şi nu a acceptat să intre în peisajul mioritic al presupunerilor sau al poveştilor. Pacat ca fosta doamna Alberts, care habar nu avea ca George este in coma indusa si care a aflat datorita retelelor sociale despre decesul lui, isi mai face putina publicitate.  Fosta dna Alberts a aflat cumplita veste dupa 24 de ore si nu raspuns nici unui apel din partea prietenilor lui George care incercau sa ii ceara ajutorul.

Prietenii săi care i-au fost alături până în ultima clipă”.

Advertisement

O ultimă explicație despre deces de la prietenul său Paul Wood

După ce a văzut mesajul Adinei Alberts și a vorbit cu oameni apropiați lui George din România, cel care a anunțat decesul acestuia, Paul Wood a scris pe Facebook:

„M-am dus la comemorarea organizată în grădină și am auzit în detaliu povestea completă a bolii și a morții sale. Avea prieteni foarte buni care să-l îngrijească, asigurându-se că medicii de la spital îi vor oferi cel mai bun tratament, au fost consultați medici israelieni pentru a doua opinie medicală și aceștia i-au adus medicamente. A fost pus pe un ventilator imediat ce a intrat în spital și a fost sedat tot timpul petrecut în spital. Bacteria pe care a luat-o în spital nu a fost o problemă importantă. Oamenii aproape întotdeauna iau bacterii în spital. Plămânii lui erau în stare foarte proastă din cauza lui Covid, s-au inflamat cu o cantitate foarte mare de apă în timp ce era sedat și apoi a avut, cred că au spus, două atacuri de cord, al doilea fatal. Așa că a murit de infarct, dar ca urmare a îmbolnăvirii de Covid-19”, scrie Paul Wood.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *