ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

De ce femeile mănâncă mai multe DULCIURI decât bărbaţii

Oamenii de ştiinţă canadieni au descoperit o genă care le face pe femei să aprecieze dulciurile mai mult decât bărbaţii.

Avatar

Publicat

pe

Oamenii de ştiinţă canadieni au descoperit o genă asociată cu obezitatea, din cauza căreia îngheţata şi dulciurile par a fi mai gustoase şi care le face pe femei să aprecieze aceste alimente mai mult decât bărbaţii.

Savanţii sunt de părere că descoperirea acestei gene ar însemna faptul că oamenii nu sunt cu adevărat vinovaţi de alegerile alimentare deficitare pe care le fac.

Totodată, descoperirea ar putea explica parţial mecanismul de declanşare a obezităţii. Cercetătorii canadieni spun că obezitatea este cauzată de o predispoziţie genetică, de stresul ambiant şi de sănătatea emoţională. Ei au descoperit o variaţie genetică – alelă – care regularizează sinteza de dopamină, supranumită „hormonul plăcerii”.

Studiul, publicat în revista Appetite, ar putea reprezenta un important pas făcut în prevenirea şi tratarea obezităţii. „Am descoperit faptul că o variaţie a genei care regularizează activitatea dopaminei (…) a prezis cantitatea de alimente «de consolare» – preparate foarte dulci precum îngheţată, bomboane şi prăjituri – selectată şi mâncată de copii.

Acest efect a fost deosebit de important în cazul fetelor, la care am descoperit că erau purtătoare ale alelei genetice ce scade funcţia dopaminei”, a spus Patricia Silveira, participantă la realizarea studiului.

https://ziarulring.ro/stiri/life-inedit/225641/De-ce-femeile-mananca-mai-multe-DULCIURI-decat-barbatii

Advertisement
https://ziarulring.ro/stiri/life-inedit/225641/De-ce-femeile-mananca-mai-multe-DULCIURI-decat-barbatii

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *