ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Dan Alexa, executat silit de fosta soție pentru neplata pensiei alimentare. Ce pensie trebuia să plătească lunar

Avatar

Publicat

pe

Dan Alexa a fost executat silit de fosta soție pentru neplata pensiei alimentare. Acțiunea în instanță a fost depusă anul trecut, iar magistrații de la Judecătoria Timișoara au admis cerera și au decis executarea silită a antrenorului echipei Astra Giurgiu.

Dan Alexa, executat silit de fosta soție pentru neplata pensiei alimentare

Dan Alexa și Izabela au divorțat în anul 2016. Cei dou au împreună două fete, care au rămas în grija mamei în urma divorțului. Antrenorul echipei Astra Giurgiu și-a luat angajamentul că va plăti pensia alimentară în fiecare lună, dar fosta soție l-a dat în judecată în 2018, acuzându-l că nu și-a plătit obligațiile. Judecătoria Timișoara a admis cererea și l-a executat silit pe Dan Alexa, potrivit wowbiz.ro.

„Soluția pe scurt: Admite cererea. (…) Încuviinţează executarea silită pornită în dosarul execuţional nr. 21/ex/2018, ca urmare a cererii formulate de creditorul Alexa Izabela Elena împotriva debitorului Alexa Dan, în baza titlului executoriu reprezentat de Convenţie încheiată în procedura divorţului cu copii minori nr. 1877 din 27.10.2016 emisă de BIN XXX pentru recuperarea obligaţiilor stabilite prin titlul executoriu reprezentând pensie de întreţinere din 01.01.2018 şi până la majoratul minorilor, precum şi a executare silită prin toate formele de executare silită. Fără cale de atac” – decizia Judecătoriei Timișoara.
Legea prevede că pensia alimentară este de 1/4 din venitul net lunar realizat pentru 1 copil, 1/3 din venitul net realizat lunar pentru 2 copii și 1/2 pentru 3 sau mai mulți copii. Având în vedere că Dan Alexa are doi copii, acesta trebuie să le plătească o treime din venitul net realizat în fiecare lună.

Dan Alexa a anunțat că își dă demisia din funcția de antrenor al Astrei Giurgiu, după conflictul în urma căruia Anamaria Prodan i-a dat un pumn în față, însă patronul Ioan Niculae s-a opus plecării sale.

„Alexa rămâne pentru că eu n-aș fi dat niciodată un antrenor afară pentru că a avut o dispută cu agentul lui. Nu e vorba să-l dăm afară, din contră, nici nu m-am gândit să îl dau afară.” – Ioan Niculae

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *