ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Dacia a făcut anunțul momentului pentru români. Lovitură pe piața auto: “Un nou model”

Avatar

Publicat

pe

Dacia a făcut anunțul momentului pentru români. Ce s-a anunțat referitor la un nou model al mașinii produse la Mioveni.

Dacia a făcut anunțul momentului pentru români

Grupul Renault vrea să extindă gama de modele actuale de la Dacia și să lanseze noi modele în anii ce urmează. O nouă Dacia va apărea probabil în 2026 sau chiar 2027. De asemenea, va exista și o nouă generație de Dacia Sandero, ce va fi lansată în 2028.

Acest model va avea și o versiune electrică. Astfel se doresc noi investiții în modelele de la Dacia în următorii cinci ani. Spre finalul acestui an va apărea și noua generație Duster și Dacia Bigster în anul 2025.

Despre următoarea generație de la Dacia Sandero a vorbit vicepreşedinte executiv inginerie al Grupului Renault.

Oficialul a spus că următoarea generație a acestei mașini va fi realizată pe o platformă ce permite atât un sistem electric, cât și unul convențional. Acesta a mai anunțat că se dorește o gamă completă pentru Dacia.

Când va apărea noua Dacia Sandero

Generația actuală de Dacia Sandero a fost lansat în anul 2020. Așa cum am menționat, noul model va apărea cel mai probabil abia peste opt ani.

Advertisement

„Următoarea generaţie de Sandero va fi realizată pe noua platformă care va permite atât un sistem electric de propulsie cât şi unul cu motor convenţional şi poate va fi lansată în jurul anului 2028. Sandero se vinde foarte bine acum.

Vrem să beneficiem de toate asseturile Renault, motiv pentru care viitoarea generaţie va putea fi produsă pe aceeaşi linie atât cu motor electric cât şi termic.

Mai departe vom lansa Duster, va urma Bigster, un nou model, după care noua generaţie de Sandero. Avem în plan o gamă completă pentru Dacia“, a spus Gilles Le Borgne, vicepreşedinte executiv inginerie al Grupului Renault.

Oficialul a mai vorbit și despre Dacia Duster și Bigster și a spus că va fi crescută capacitatea motorului. „La Bigster şi Duster vom creşte capacitatea motorului pe benzină aspirat natural, de la 1,6 la 1,8 litri. Avem nevoie de cuplu pentru Bigster şi nu spunem dacă va fi hibrid sau hibrid de tip plug-in“, a spus Gilles Le Borgne.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *