ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Plantele de apartament care purifică aerul din case. Cum trebuie să le îngrijești

Tapetul, mobila sau covoarele pot să conţină toxine, astfel că ar fi bine ca în fiecare locuinţă să existe o posibilitatea de filtrare a aerului.

Avatar

Publicat

pe

Tapetul, mobila sau covoarele pot să conţină toxine, astfel că ar fi bine ca în fiecare locuinţă să existe o posibilitatea de filtrare a aerului. Cea mai la îndemână metodă de filtrarea a aerului constă în plantele de apartament.

Plantele de apartament care purifică aerul din case. Cum trebuie să le îngrijești

Poluarea aerului din interiorul casei poate duce la agravarea problemelor de sănatate precum astmul si alergiile. O posibilitate la îndemâna oricui este aceea de a folosi plante pentru curăţarea aerului.

Potrivit cercetătorilor de la NASA, care au căutat cele mai bune modalităţi de a curăţa aerul în staţiile spaţiale sigilate, au ajuns la concluzia că plantele sunt eficiente în absorbţia dioxidului de carbon şi eliberarea oxigenului.

Cum poţi dezvolta cancer din propria casă

În plus, plantele ajută şi la eliminarea substanţelor precum benzenul, formaldehida şi tricloretilenă. Acestea din urmă pot provoca unele tipuri de cancer, iritaţii ale pielii, urechilor, ochilor, nasului şi gâtului.

Studiul NASA arată că o plantă la 100 de metri pătraţi poate curaţă eficient aerul. Specialiştii recomandă următoarele soiuri de plante:

Planta şarpelui-Dracaena trifasciata

Această plantă este indiucată pentru dormitor, întrucât este unică prin capacitatea sa de a elibera oxigenul noaptea. Este cea mai bună plantă pentru filtrarea aerului de formaldehida, xilen, benzen, toluen şi tricloretilen. Planta trebuie udată o dată pe săptămână dupa ce solul se usuca complet. Ii merge bine langa fereastra.

Advertisement

Dracaena trifasciata / Planta sarpelui. Sursa foto: peroz.ro

Crinul Pacii-Spathiphyllum 

Acest tip de crin înfloreşte toată vara şi îndepărtează eficient amoniacul, formaldehida, triclorobenzenul şi benzenul din aer. Crinului îi prieşte în zonele umbroase şi dacă are pământul menţinut umed. Atentie mare, această plantă este toxică dacă este mâncată de copii sau animale de companie.

Palmier Areca-Dypsis Lutescens

Această plantă de apartament este sigură pentru copii şi animale de companie. Palmierul Areca adaugă umiditate în aer în lunile de iarnă uscate. Acestuia îi prieşte la lumina directă a soarelui, departe de curentul rece. Solul planteiu trebuie să fie umed, iar frunzele acesteia trebuiesc pulverizate frecvent cu apa.

Alte tipuri de palmier bune pentru purificarea aerului din interior sunt: Rhapis şi Chamaedorea elegans.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *