ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum scăpăm de puncte negre cu doar câțiva lei

Avatar

Publicat

pe

Punctele negre ne dau bătăi de cap indiferent de vârstă și pot deveni chiar un mijloc prin care ne putem simți complexați.

Dacă ai încercat deja numeroase tratamente cosmetice sau auzite prin vecini și tot nu ai văzut niciun rezultat, află că soluția pentru a scăpa de punctele negre se află chiar sub nasul tău. Și, din fericire, nu costă nici mult, astfel că nu vei fi nevoită să scoți din buzunar prea mulți bani.

Cărbunele activat nu este bun doar pentru tractul digestiv, ci are proprietăți benefice pielii tale.

Vezi mai jos cum îl poți folosi într-o rețetă pentru o mască facială ce îndepărtează punctele negre de la prima aplicare:

Cărbunele activat este folosit în tratarea multor afecțuni interne, dar când îl aplici pe piele poate curăța porii în profunzime. Pentru masca de ten vom mai folosi și argilă neagră, care, la fel, curăță porii în profunzime, dar are și proprietăți anti-acneice. Iată cum se face masca:

Ai nevoie de două-trei capsule de cărbune activat (dacă sunt capsule gumoase, atunci este deja mărunțit, dacă vine în formă tamponată, va trebui să-l macini tu), o jumătate de linguriță de argilă neagră (în cazul în care nu ai argilă neagră, poți folosi și din cea albă, ori brună) și o linguriță și jumătate de apă – fiartă și apoi răcită.

Amestecă toate ingredientele într-un bol – de preferat cu o lingură de lemn sau de plastic și nu cu una de metal pentru că oxidează argila – până se face o pastă omogenă, neagră.

Advertisement

După ce te-ai spălat pe față cu cleanser-ul obișnuit, iar pielea încă mai este un pic umedă, poți aplica masca pe piele. Întinde-o pe toată fața, până la urechi și în jos pe gât, însă nu și în zona ochilor, unde pielea este foarte delicată.

Lasă masca să acționeze până la 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. La final poți aplica o cremă hidrantată foarte ușoară sau uleiul preferat numai în zonele care au tendința să se usuce mai des.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *