ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum percepe timpul câinele tău. Când este ora mesei și a odihnei pentru el, de fapt

Avatar

Publicat

pe

Sigur te-ai întrebat chiar și o singură dată cum percepe timpul câinele tău. Cum își dă seama patrupedul tău că a venit ora mesei sau că e momentul să se odihnească?

Cum percepe timpul câinele tău

Animalele de compania au numeroase obiceiuri care pentru unii pot fi dificil de descifrat. Unii câini dorm mai mult, alții sunt agitați, alții pot lătra necontrolat.

Fiecare lucru în parte însă, are explicația sa. Revenind la rutina zilnică a animalului de companie, cum percepe timpul câinele tău? Având în vedere că vârsta patrupezilor se calculează diferit față de vârsta unui om, s-ar putea să fii indus în eroare.

Adevărul este că în calitate, câinele tău percepe timpul diferit față de tine. Animalele au ritmuri cicardiene, adică ceasuri biologice naturale. Ele sunt legate de durata zilei.

Astfel, în funcție de zi, câinele știe când trebuie să mănânce, când să doarmă, dar și când e momentul pentru o plimbare, sau pentru alte activități cu stăpânul.

Important de știut e faptul că modul în care câinele tău percepe timpul e legat și de tine. Mai exact, dacă în fiecare zi ajungi acasă de la muncă la aceeași oră, câinele știe deja.

Advertisement

Acesta este și motivul pentru care s-ar putea să îți simtă mirosul de la o distanță destul de mare. Cum își dă seama câinele tău că a venit momentul să ia masa?

În funcție de lumina care mai este afară. Dacă obișnuiești să îl hrănești la aceeași oră, cu siguranță va știi că este momentul. Totodată, dacă acesta te va vedea că dormi, va face același lucru.

Ce spun studiile

Studiile realizate până acum au demonstrat că animalele de companie nu își dau seama de cum trece timpul. Acesta este și motivul pentru care dacă pleci ceva timp de acasă, câinele îți va duce dorul, dar nu își va da seama cât de mult ai lipsit.

Menționăm faptul că timpul petrecut cu animalul tău de companie este esențial. Anumite rase de câini sunt extrem de sensibile și se pot confrunta și cu anxietate atunci când sunt lăsate singure prea multă vreme.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *