ZiarulRing

17-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

ATENŢIE! Iată GREŞELILE de igienă intimă care TE ÎMBOLNĂVESC

Igiena intimă este, pentru multă lume, un subiect despre care se discută în şoaptă sau deloc. Iată cum poţi evita greşelile de igienă care generează boli.

Avatar

Publicat

pe

Igiena intimă este, pentru multă lume, un subiect despre care se discută în şoaptă sau deloc. Iată cum poţi evita greşelile de igienă care generează boli.

Unele femei aleg produsele de igienă intimă în funcţie de preţ, altele în funcţie de parfumul lor sau reclama care li se face şi foarte puţine în funcţie de compoziţia acestora.

Nu exagera cu spălăturile vaginale


Multe femei au senzaţia că nu sunt curate dacă nu au făcut şi spălături vaginale. În realitate, medicii susţin că această procedură este indicată doar în anumite situaţii. Vaginul are capacitatea de autocurăţare datorită secreţiilor proprii, care sunt acide şi distrug bacteriile. Femeile care recurg foarte des, chiar zilnic, la spălături vaginale îşi produc un dezechilibru al florei şi îşi sporesc riscul de a dezvolta infecţii.

Fereşte-te de parabeni şi ftalaţi


Întotdeauna trebuie citită compoziţia produselor de igienă. Cele mai agresive conţin ftalaţi, oxibenzoat, parabeni şi triclosan. Parabenii pot duce la perturbarea funcţiei sistemului endocrin la femei, iar în cazul bărbaţilor s-a constatat reducerea numărului de spermatozoizi.

Şerveţelele intime să nu fie parfumate


Este igienic să folosim şerveţele intime, dar trebuie să le evităm pe cele parfumate. De asemenea, este obligatoriu ca acestea să nu conţină alcool, pentru a nu distruge echilibrul florei vaginale. Nu sunt recomandate nici şerveţelele cu proprietăţi antibacteriene pentru că şi acestea pot schimba compoziţia florei microbiene a zonei intime, ceea ce favorizează infecţiile.

Tampoanele interne, de evitat


În perioada menstruaţiei este indicată utilizarea absorbantelor externe, nu interne, pentru că acestea intră în contact direct cu vaginul. În plus, conţin şi substanţe ce pot favoriza apariţia unor inflamaţii. De asemenea, tampoanele intravaginale trebuie schimbate foarte des – la maximum două ore –, pentru a nu se ajunge la sindromul şocului toxic.

Advertisement

Există tampoane ce refac flora


Femeile au la dispoziţie o gamă largă de tampoane, iar alegerea devine dificilă. Există şi produse – Lady Health – ce au capacitatea de a reechilibra flora vaginală deoarece conţin filtrat de iaurt probiotic, aloe vera, acid hialuronic şi extract de arbore de ceai.

Prezervativul stimulează bacteriile bune


Potrivit „Huffington Post”, în urma unui studiu recent, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că folosirea prezervativului nu doar că îi protejează pe ambii parteneri de bolile cu transmitere sexuală, dar ajută şi la refacerea florei vaginale.

„Flora vaginală normală este predominant aerobă, alcătuită din specii diferite de bacterii, cea mai importantă fiind lactobacilul.”, Dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS


https://www.ziarulring.ro:80/stiri/sanatate/253280/ATENTIE-Iata-GRESELILE-de-igiena-intima-care-TE-IMBOLNAVESC

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *