ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI

Avatar

Publicat

pe

Directorul FBI, Christopher Wray, a lansat un avertisment dur. El susține că „un atac terorist coordonat” ar putea fi lansat într-un loc public din SUA, amenințarea teroristă aflându-se în acest moment la un nivel fără precedent.

Biroul Federal de Investigații este „tot mai îngrijorat” de un „atac terorist coordonat” pe teritoriul SUA, în contextul actualului război dintre Israel și Hamas. 

FBI avertizează că un potențial atac ar putea avea loc în mod similar cu masacrul comis în sala de concerte din Rusia, în care au murit 144 de persoane.

Directorul FBI, Christopher Wray, a dezvăluit că, deși amenințarea teroristă la adresa Americii era „și așa deja ridicată” înainte de atacul Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, conflictul din Gaza a ridicat-o acum la „un cu totul alt nivel”. 

El a avertizat apoi că un atac terorist pe teritoriul SUA ar putea „să nu fie atât de diferit față de ceea ce ați văzut în sala de concerte din Rusia, în urmă cu câteva săptămâni, din partea ISIS-K.”.

Wray a recunoscut că „indivizi pe cont propriu sau mici grupuri radicalizate” de pe teritoriul SUA ar putea fi influențați să comită un atac terorist într-un loc public. 

Advertisement

Acest lucru vine în contextul în care directorul FBI a dezvăluit că, în prezent, gradul de amenințare la adresa SUA se află la un nivel record.

„Când mă uit în urmă la cariera mea în domeniul aplicării legii, mi-e greu să găsesc un moment în care să fi văzut atât de multe amenințări diferite, toate existente în același timp, fie că este vorba de amenințări din partea Chinei, Rusiei, Iranului sau de amenințări teroriste, atât externe, cât și interne.”, a declarat Wray pentru „NBC News”.

Carnagiu similar celui de la Moscova

Oferind detalii despre amenințarea teroristă cu care se confruntă în prezent SUA, Wray a explicat: „Acum, tot mai îngrijorătoare este posibilitatea lansării unui atac coordonat aici, în țara noastră, asemănător atacului ISIS-K pe care l-am văzut la sala de concerte din Rusia cu câteva săptămâni în urmă.”.

Citește articolul integral aici.