ZiarulRing

24-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Artista îndrăgită de milioane de români care a murit la cutremurul din 4 martie 1977. Ce s-a întâmplat cu familia ei

Ce s-a ales de familia unei mari artiste care a murit la cutremurul din 77?

Avatar

Publicat

pe


Cutremurul extrem de puternic ce s-a produs pe data de 4 martie a lui 1977 ne-a răpit o mulțime de artiști. Printre aceștia, se afla și o celebră solistă care a încântat milioane de români cu talentul său. Despre cine este vorba și ce s-a întâmplat cu familia ei?

Ce s-a ales de familia unei mari artiste care a murit la cutremurul din 77?


Cutremur 1977: Ce s-a întâmplat cu familia unei artiste care s-a stins în ziua seismului
Printre multele vedete ale vremii care au murit în cumplitul cutremur se afla și Doina Badea. Din păcate, aceasta se bucura chiar la acel moment de o carieră superbă și de familia sa. Doina avea doar 37 de ani când soarta a decis să o ia alături de soțul ei și de cei doi copii ai lor. Marea noastră cântăreață a fost identificată după verighetă. Doina a fost una dintre cele mai mari voci ale României.

Doina Bade a murit la cutremurul din 77. Trupul nu i-a fost găsit niciodată
”Nu semăna cu nimeni şi nimeni nu va putea să o imite, fiindcă Doina Badea a fost o apariţie singulară, căreia până şi cei indiferenţi îi recunosc unicitatea sa de nerepetat”
George Sbârcea, muzicolog


”Mai spune-mi că nu m-ai uitat’


Edith Piaf de România, așa cum era cunoscută, l-a întâlnit pe Traian Zmeu, după o uriașă decepție pe partea sentimentală. Ambii artiști, frumoși, tineri și cu o poveste de dragoste specială, au fost răsplătiți de Dumnezeu cu doi Băieți: Bogdan-Traian și Andrei-Claudiu. Începutul lunii martie i-a surprins pe cei patru în casa pe care abia o cumpăraseră, un apartament situat în blocul Barului Continental, în spatele Casei Șuțu.


Din păcate, 55 de secunde (atât cât a durat cutremurul) au fost suficiente pentru a șterge de pe fața pământului clădiri întregi și să ucidă prea devreme persoane care mai aveau multe de spus. 33 de clădiri au fost prăbușite de seism, printre care și Blocul Continental. Mâna artistei a fost recunoscută printre dărâmături după verigheta pe care o avea pe deget, dar trupul nu i s-a vreodată.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *