ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Artista din România care putea să fie milionară. Șansa vieții: ‘Am fost o revoluționară’ (exclusiv)

Aceasta a vorbit în exclusivitate pentru Impact.ro despre întreținerea permanente a vocii, vrea să revină cât mai curând pe scenă, dar a vorbit și despre ce pătimit în vremea comunismulu

Avatar

Publicat

pe

Cine nu o cunoaște pe inconfundabila artistă Dida Drăgan. Aceasta a vorbit în exclusivitate pentru Impact.ro despre întreținerea permanente a vocii, vrea să revină cât mai curând pe scenă, dar a vorbit și despre ce pătimit în vremea comunismului: ”Eram difuzată rar la televizor, am fost mereu o revoluționară, și atunci, și acum”.


Artista din România care putea să fie milionară


Deși este considerată una dintre cele mai bune voci din România, sumele primite anual din drepturile de autor nu sunt tocmai mari. Putea să rămână în Germania, unde a susținut sute de concerte rock, dar a ales să rămână în România, însă cu sigurață ar fi stat mai bine cu banii.
”Cu drepturile de autor e greu în România. Sumele sunt sub nivelul zero al tuturor speranțelor.

Dacă mă stabileam în Germania, unde am avut sute de concerte, și unde mi s-a propus să rămân, aș fi fost acum multimilionară, discurile mele s-au vândut acolo ca pâinea caldă. Dar, să nu mai vorbim despre bani, n-am castele, n-am averi, sunt doar o artistă”, a spus aceasta.


Cu ce se ocupă fiul ei


Artista nu a fost chiar pe placul regimului comunist:


”Nu-mi place să vorbesc despre nimeni de rău, eu sunt și am fost o revoluționară, în felul meu. Apăream foarte rar la televizor, iar acum sunt foarte selectivă. Și în turnee plec la drum doar cu marile voci ale României, cu Adrian Daminescu, cu Luminița Anghel și cu Monica Anghel. La concertele pentru 1.000 de persoane se strâng peste 10.000 de fani”.

”Și o ador pe Angela Similea, tot îi spun că o alerg, ca să apară din nou pe scenă. Din păcate, adesea, lumea nu mai respectă marile valori. Ea este un om simplu, modest, valoros. E important să nu stai cu nasul pe sus, ca artist”, a mai povestit Dida Drăgan.
Artista își adoră fiul din relația cu muzicianul Florin Ochescu. Deși el a moștenit talentul artistic al părinților, nu este în domeniul muzical, ci a ales alt drum:
”E foarte talentat, seamănă cu tatăl lui, dar nu vrea să facă muzică, este traducător, a absolvit școala în Elveția, apoi a revenit acasă, este român!”.

Advertisement


Dida Drăgan are și mulți fani pe conturile sociale și toți o încurajează să nu renunțe la cariera muzicală:


”Încă nu am ascultat o melodie aparținând acestei stele a muzicii românești, interpretată de altcineva. A fost și rămâne unicat în lumea interpreților din țara noastră. De peste 40 de ani, o ascult cu aceeași plăcere”, a fost unul dintre mesajele admiratorilor ei.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *