ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Alimentele care trebuie mâncate seara. Nu îngrașă deloc! Recomandările specialiștilor

Alimentele care trebuie mâncate seara. Nu îngrașă deloc! Recomandările specialiștilor

Avatar

Publicat

pe

Cu toate că nu este recomandat să mâncăm după ora 18.00, nutriționiștii informează că există o serie de alimente care sunt extrem de benefice dacă sunt consumate seara, chiar înainte de culcare, fără ca acestea să dăuneze sănătăţii sau siluetei.

Aceste alimente pot fi mâncate seara. Nu îngrașă deloc! Ce spus specialiștii

Nutriţioniştii ne învață că cea mai importantă masă trebuie să fie cea de prânz și ar trebui să aibă loc între orele 13.00 şi 15.00. Medicii, pe de altă parte, spun că există o serie de alimente ce pot fi consumate pe parcursul serii, fără ca acestea să afecteze somnul sau digestia dacă sunt consumate în cantităţi moderate, fără a se exagera. Printre acestea se numără fructele proaspete, lactatele degresate şi chiar cerealele integrale.

Fructele proaspete sunt recomandate pentru că sunt extrem de bogate în fibre, motiv pentru care dau senzaţia de saţietate. În plus, au multă apă motiv pentru care sunt şi hidratante, însă în acelaţi timp ne satură repede şi au puţine calorii. Printre cele mai bune fructe se numără bananele, merele, perele, fructele de pădure și citricele.

Alimentele care trebuie mâncate seara. Nu îngrașă deloc! Recomandările specialiștilor

Lactatele degresate, recomandate pentru masa de seară

Când vine vorba de lactate degresate, sunt recomandate laptele sau iaurtul deoarece acestea stimulează metabolismul şi ajută la arderea grăsimilor, datorită calciului pe care acestea îl conţin.

Un consum ridicat de calciu intensifică arderile interne. În plus, alături de lactate degresate pot fi consumate şi cereale integrale, bogate în fibre, cum este ovăzul sau orezul brun.

Advertisement

Ce beneficii au semințele de dovleac mâncate seara

Seminţele de dovleac, un alt aliment minune, extrem de benefic atunci când este consumat seara. Acestea pot fi un bun înlocuitor pentru chipsuri sau pop-corn. Ele ajută la un somn bun pentru că  sunt bogate în magneziu.

În acestă categorie întră şi migdalele, mai ales dacă vrei să pierzi în greutate. Alte alimente care pot face minuni sunt supa sau ciorba de pui sau de legume.

Ciorba de pui, recomandată să fie mâncată seara

Specialiştii spun că orice lichid cald are efect calmant asupra organismului. Trebuie evitate supele de linte, mazăre sau fasole pe timpul serii.

Ciocolata neagră este desertul minune pe timp de seară. Are un conţinut redus de zahăr şi ajută corpul într-un mod benefic. Consumată seara, înainte de culcare, ciocolata neagră reduce colesterolul şi ajută la scăderea în greutate.