ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

3 sfaturi pentru o viață lungă și fericită de la cel mai vârstnic om din lume

Avatar

Publicat

pe

Un bărbat de 111 ani este acum cel mai bătrân om din lume. John Tinniswood a intrat astfel în Cartea Recordurilor. 

El a împărtășit câteva sfaturi de viață pentru tineri. Acestea includ o perspectivă mai largă asupra lucrurilor, să faci totul cu moderație și să încerci mereu tot ce poți.

La Liverpool a fost înregistrată nașterea lui John Tinniswood, în anul 1912, care tocmai a devenit cel mai vârstnic bărbat din lume.

El locuiește acum în Southport, Marea Britanie și s-a născut pe 26 august 1912, având 111 ani și 226 de zile. Guinness World Records l-a declarat cel mai bătrân bărbat din lume la începutul acestei luni, după ce deținătorul titlului, Juan Vicente Pérez din Venezuela, a murit la vârsta de 114 și 311 zile.

Tinniswood este, de asemenea, cel mai bătrân veteran de al Doilea Război Mondial. El a fost administrator pentru British Army Pay Corps, care a implicat activități logistice, cum ar fi organizarea aprovizionării cu alimente și localizarea soldaților blocați. Apoi a lucrat în administrație și contabilitate pentru Royal Mail, serviciul poștal din Marea Britanie, precum și pentru Shell și BP, înainte de a se pensiona în 1972.

Acesta a fost căsătorit tump de 44 de ani cu Blodwen, care a murit în 1986. Cuplul a avut 4 nepoți și 3 strănepoți.
Personalul de la casa lui îl descrie pe Tinniswood ca fiind un „mare vorbăreț”, conform Guinness World Records. Chiar și la 111 ani, este mobil și independent, își gestionează propriile finanțe și se ridică din pat neasistat.ț

Advertisement

El spune că intrarea în Cartea Recordurilor „nu reprezintă nicio diferență pentru mine”.

Tinniswood are 3 sfaturi de viață pentru tinerii care doresc să aibă o viață lungă și împlinită:

1. „Dacă bei prea mult, sau mănânci prea mult, sau mergi prea mult, dacă faci prea mult din orice, vei suferi în cele din urmă. Nu-ți forța niciodată organismul dacă vrei o viață sănătoasă”, aspus acesta pentru BBC News.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *